Biztoshely.hu - biztos hely a biztosítások világában
Kötelező biztosítás
Casco biztosítás
Lakásbiztosítás
Utasbiztosítás

Eredetiségvizsgálat


Az eredetiségvizsgálat 2014-2015 során is ugyan azt jelenti majd, mint most, lényege, hogy a használt gépjármű tulajdonos váltásakor a vevőnek lehetősége nyílik meggyőződni a gépjármű „tisztaságáról”. Ezért az eredetiségvizsgálatot mindig az adás-vételi szerződés elkészültét megelőzésen kell elvégeztetni, mielőtt az előtt, hogy a járművet véglegesen a nevünkre íratjuk. A vizsgálatnak minden esetben a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által előírt technológia alapján kell történnie.

 

Fontos, hogy gépjármű átírás, illetve eredetiségvizsgálat előtt meg kell kötnie egy kötelező biztosítást az új tulajdonos nevére, melyet a weboldalunkon könnyű szerrel megtehet!


Mivel a Biztoshely Biztosítási Portál elsősorban biztosítási ügyintézésekkel foglalkozó weboldal, ezért a látogatók kérésének megfelelően közzétettünk néhány eredetvizsga állomást.

pelda vizsgabazis


eredetisegvizsgalat ara

I
smerje meg a gépjármű adásvételt követő teendők pontos listáját, hogy semmi se maradjon ki!


  • Első lépés: Kötelező biztosítás kötés - Ezt weboldalunkon 10 perc alatt elintézheti, ráadásul fontos tudnia azt, hogy adásvétel megkötését követően Önnek azonnal új biztosításra lesz szüksége, mivel az előző tulajdonos biztostása Önre már nem érvényes!
  • Második lépés: Eredetiségvizsgálat elvégzése, melyhez minden szükséges információt itt az oldalunkon megtalál!
  • Harmadik lépés: Gépjármű átírás elvégzése, melyről mindent megtudhat ide kattintva!Az eredetiségvizsgálat 2014-2015 évben ár szempontjából a jelenlegivel megegyező lesz, a díj hatósági ár,  tehát mindegy, hogy melyik műszaki állomáson végzik el, mindenhol azonos összeget fizetünk érte, függően a jármű fajtájától:


Személyautó esetén:

1400 cm3-ig: 17.000.-Ft
1401 és 2000 cm3 között: 18.500.-Ft
2000 cm3 felett: 20.000.-Ft


Motorkerékpár esetén:

500 cm3 hengerűrtartalomig: 15.500.-Ft
500 cm3 hengerűrtartalom felett: 17.000.-Ft
Négykerekű segédmotoros kerékpárok: 14.000.-Ft


Az alábbi gépjármű kategóriák eredetiségvizsga díjai:

Nehéz pótkocsi: 17.500.-Ft
Lakókocsi: 16.000.- Ft
Utánfutó: 16.000.- Ft
Tehergépjármű 3,5t alatt: 20.000.- Ft
Tehergépjármű 3,5t és 7,5t között: 21.000.- Ft


Az eredetiségvizsgálat célja igazolni és felülvizsgálni azt a tényt, hogy a gépjármű állapota megegyezik a gyári eredeti állapottal. Ami minden járműesetében könnyen ellenőrizhető az az alvázszám, a jármű színe, motor, szélvédő, ülés, karosszéria, ezért az eredetiségvizsgálat elsősorban ezekre a beazonosítható tételekre irányul. Ezek mellett még számos olyan lehetőség van, mely segíti a beazonosítást, hiszem a vizsgálat technológiái lehetővé teszik bizonyos jellemzők bevizsgálását. Az így elvégzett vizsgálatok eredménye megmutatja az eredetivel való egyezést, a változatlanságot, tehát igazolja az eredetiséget.


Két évvel ezelőtt még mód volt a mobil eredetiségvizsgálat elvégeztetésére, de erre már a 301/2009 kormányrendelet szerint nincs lehetőség, az eredetiségvizsgálat 2014-2015 évben kizárólag az erre létrehozott állomásokon végeztethető el. A vizsgálati eredményt az igazgatási eljárásban a kiadástól számított 60 napon belül lehet felhasználni.


Honlapunkon keresztül amennyiben Ön használt gépkocsi vásárlását tervezi, weboldalunk használatával az átírással kapcsolatban felmerülő minden költséget azonnal ki tud számolni. Fontos, hogy előre tegye tervezhetővé az alábbi költségeket is: az eredetiségvizsgálat árát, e mellett az új forgalmi, a törzskönyv, de még a vagyonszerzési illeték díját is.

genertel akcio

Biztosítási módozatok

Biztosítók

Hívjon minket!

Biztos helyKérdésével, észrevételével, biztosítás kötéssel kapcsolatosan keressen minket, visszahívjuk Önt!

06-30-575-7151

Munkanap 9-18-ig

Biztosítási tudnivalók

Kgfb fogalmak

Casco biztosítás fogalmak

Árajánlat kérés

Felhasználás

Biztos hely csapat:

Csapatunk tudja azt, hogy az online biztosítás kötésé a jövő, viszont azt is tudjuk, hogy sok esetben az Ügyfelek e téren még támogatásra szorulnak. Elkötelezett célunk az, hogy e téren mindenben segítségére legyünk látogatóinknak. Elérhetőségi időt szándékosan nem tettünk fel weboldalukra, ugyanis ésszerű határok között minden esetben az Ügyfeleink rendelkezésére állunk!