Gépjármű adásvételi szerződés


A gépjármű adás-adásvételi szerződés 2016 év folyamán nem nagyon fog változni a 2010-es módosításokhoz képest. A szerződésnek minden esetben magában kell foglalnia a szerződő felek személyes adatait, valamint nagyon fontos, hogy tartalmazza a vevő és eladó saját kezű hiteles aláírását, két tanúval igazoltan. Az okirat csak így felel meg annak a teljes bizonyító erejű magánokiratnak, melyet a hivatali eljárás során megkívánnak. A szerződésben szerepelnie kell az eladási árnak, valamint a gépjármű minden lényeges műszaki adatának.


Mit kell tenni gépjármű adásvételt követően? Ide kattintva megtudhatja!

Figyelem! Gépjármű adásvételt követően azonnal szüksége lesz egy új kötelező biztosításra. Ezt weboldalunkon gyorsan megkötheti, és amennyiben ezt követően felhív minket, akkor akár soron kívül ki is küldjük Önnek az igazolást emailben!

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

gepjarmu atiras informaciok

A
z adásvételi mintaszerződés letölthető szerkeszthető változatban vagy pdf verzióban is. Itt pedig egy egy oldalas minta is letölthető!

gepjarmu adasveteli szerzodes auto motor ujW
eblapunkon keresztül letölthető a gépjármű adásvételi szerződés 2015 - 2016 évi változata, mely minden fontos és lényeges pontot magában foglal, melyhez az okmányirodában ragaszkodnak. Ezen kívül nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy velünk azonnal megkötheti kötelező gépjármű biztosítását, melyre az átíráshoz szintén szükség van. A biztosítás megléte a gépjármű adás-adásvételi szerződés megkötésekor a vevőnek és az eladónak ugyan olyan fontos, hiszen a szerződés megkötését követően ha bármi történik, csak így bizonygatható, hogy az már az új tulajdonos felelőssége.


Gépjármű adásvételi megkötését követően az új járművet el kell vinnie eredetiségvizsgálatra is, melyről mindent megtudhat ide kattintva!


Amennyiben létrejön az adásvételi szerződés, annak tényét az okirat aláírásától számítva 15 napon belül szükséges elindítani az átírási folyamatot a hivatalnál. A bejelentéssel az ügy az okmányirodában érkeztetési dátummal és iktatószámmal lesz ellátva. Fontos része a gépjármű adásvételi szerződés 2015 - 2016 évben készült módozatának a dátum, mivel ennek figyelembe vételével kerül meghatározásra az illetékfizetés határideje. Az illetékfizetési határidő szem előtt tartása pedig igen lényeges, mert amennyiben az ügyfél túllépi a határidőt igen magas büntetést szabhat ki a hivatal. Gépjármű adás-adásvételi szerződés nem természetes személyek között is születhet, ilyenkor ha az egyik fél magánszemély, a másik nem, a szerződés vonatkozó pontjában a szerepeltetni szükséges a cég, vállalkozás adószámát, cégjegyzékszámát, székhelyét, valamint a cég képviselőjének nevét is.

Régebbi cikkek a témában:

Hívjon minket!

Biztos helyKérdésével, észrevételével, biztosítás kötéssel kapcsolatosan keressen minket!

06-30-575-7151

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Biztos hely csapat:

Csapatunk tudja azt, hogy az online biztosítás kötésé a jövő, viszont azt is tudjuk, hogy sok esetben az Ügyfelek e téren még támogatásra szorulnak. Elkötelezett célunk az, hogy e téren mindenben segítségére legyünk látogatóinknak. Elérhetőségi időt szándékosan nem tettünk fel weboldalukra, ugyanis ésszerű határok között minden esetben az Ügyfeleink rendelkezésére állunk!