biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Cig Pannónia Alkony Temetési - Kegyeleti biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A Cig Pannónia Alkony életbiztosítás egy olyan kegyeleti célú biztosítás, mely arra az esetre szolgál szeretteinknek anyagi biztosítékul, ha bekövetkezik halálunk. A termékre vonatkozó szerződést minden 50-80 év közötti életkorú személy megkötheti, ennek birtokában a temetkezési költséget a biztosító fizeti meg a szerződött szolgáltató partner felé.

Árajánlat kérés temetési biztosításra itt!

A temetési biztosítás díját szerződéskötéskor a biztosító különböző szempontok figyelembe vételével határozza meg, ezek például az életkor és az egészségi állapot. Amennyiben az egészséggel kapcsolatos kockázati tényezők menet közben megnövekednek, a biztosítónak jogában áll a kezdeti díjat módosítani az egészségi kockázat elbírálás alapján.

A Cig Pannónia Alkony biztosítás megkötésekor ugyan olyan biztosítási kötvény készül, mint akármelyik más biztosítás esetében. A szolgáltatásnak igen előnyös pontja, hogy amennyiben két biztosítottra kötik meg, akkor az egyik személy halála esetén a másik biztosított fél élete végéig díjmentesen fedezetet kap a szerződés bárminemű módosítása nélkül. Tudni kell azonban, hogy ha az első haláleset a szerződés életbelépését követő 1 éven belül következik be nem baleseti eredeti okból, a biztosítónak nincs kifizetési kötelezettsége a halálesetre vonatkozóan, ráadásul ilyenkor a második biztosított ügyfél részére nem lesz a szolgáltatás díjmentes, hanem mintha egyedüli biztosított lenne, a díjat a szerződés fennállásáig fizetnie kell.

A temetési biztosítás lehet határozott, vagy határozatlan idejű, utóbbi módozat a biztosított élete végéig fedezetet nyújt. A Cig Pannónia Alkony kegyeleti célú életbiztosítás határozott idejű konstrukciója minimum 5 évre és legfeljebb 20 éves időtartamra köthető, melynek során a szerződő biztosított fél választhat a fizetési mód és gyakoriság változatai közül. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a biztosítás szerződött díja mindvégig változatlan marad, ezzel szemben a biztosító garanciát vállal arra, hogy az általa nyújtott szolgáltatás értéke az infláció mértékével állandóan növekszik.

A temetési biztosítás díjából többféle kedvezmény is igénybe vehető, főként a választott fizetési gyakoriság és mód szabja meg ennek mértékét. Kedvezményt biztosít a Cig Pannónia minden szerződésesetében a díjfizetési idő utolsó esztendejében az életkor és a díjfizetési tartam szerint:

alkony kegyeleti temetkezesi biztositas

Amikor egy szerződésben két biztosított személy szerepel, a kedvezmények személyenként külön érvényesek mindkét díj esetében.

Biztosítási eseménynek a Cig Pannónia Alkony biztosítás során a haláleset, valamint a lejárat számít. Haláleset során amennyiben a biztosított nem jelölt meg külön kedvezményezettet, az örököst válik automatikusan kedvezményezetté. Nincs viszont a biztosítónak kockázatviselési kötelezettsége, hogyha a haláleset oka ittas-, kábítószeres állapotban elszenvedett elhalálozás, jogosítvány nélküli, vagy ittas autóvezetés, vagy harci-, háborús esemény miatti elhalálozás.