biztoshely biztositas

Friss biztosítási hírek, információk és tudnivalók oldala. Amennyiben kérdésére nem találja a pontos választ, vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Mikor válthatok biztosítót?

Biztosító váltás év közben vagy év végén? Mikor válthatok biztosítót?

Biztosítási szerződéskötésünk évfordulójához közeledve a biztosítási törvényeknek megfelelően lehetőségünk nyílik évente egyszer biztosító váltással kedvezőbb tarifájú kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, casco, lakásbiztosítást, céges ügyfelek esetében vagyon vagy felelősségbiztosítást kötni. Ez a váltás a társaságok akcióinak köszönhetően akár 10-30%-kal is kedvezőbb lehet számunkra, mint a meglévő szerződésünk. Érdemes utána járnia alkuszi cégünk biztosítási kalkulátoraink segítségével, mi az Ön számára legkedvezőbb biztosítási ajánlat!

A biztosító társaságok immár bármikor tarifát változtathatnak év közben akár több alkalommal is.

Add a comment
Bővebben: Mikor válthatok biztosítót?

Kötelező biztosítás 2018 - Mikor válthatok biztosítót?


Az autósokért folytatott versengésben 13 biztosító vesz részt, már csak ennyi társaság nyújt kötelező felelősségbiztosítást. Az elkövetkező napokban nagyjából egymillió ügyfélnek lesz lehetősége arra, hogy kedvezőbb árú biztosítást válasszon. Ráadásul már a kárrendezés is internetessé vált.

Korábban, ha balesetet szenvedett valaki a másik hibájából és nem egy jól hangzó társaságnál volt biztosítva, akkor bizony aggódnia kellett. Az olcsó szolgáltatást kínáló biztosítók sokszor okoztak nehézséget a károsultnak, miközben az autósok örömmel szerződtek velük, a baleset bekövetkezésekor pedig a kálvária nem az ő nyakukban volt. Ma már sem a MÁV biztosítója, sem a romániai Astra nem köt nálunk biztosítást.

November 10.-ig mintegy 967 ezer autó tulajdonos értesül arról, hogy az év vége közeledtével a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás szerződésének évfordulója is közeleg. Bár a kampány minden évben jobban és jobban csitul, azért három gépjármű tulajdonosból egynek lesz fordulós szerződése.

Add a comment
Bővebben: Kötelező biztosítás 2018 - Mikor válthatok biztosítót?

A Brexit és a biztosítók


Az európai piacokhoz jelenleg útlevéllel (passporting rights) kapcsolódik a mintegy 60 milliárd font méretű londoni vállalati biztosítási piac. A Brexit után ez a jog eltűnik, ezért a biztosítóknak, ha tovább szeretnének működni,  más székhelyet kell keresniük az EU-n belül. Mark Weilt,  a Marsh nemzetközi alkuszcég nagy-britanniai vezérigazgatója szerint: “Fennáll a kockázata, hogy az iparág kifut az időből. A biztosítók Londonhoz hasonló, tehetségekkel és szabályozói rugalmassággal rendelkező helyeket keresnek maguknak. Ezeknek a helyeknek azonban nincs elég "szávszélességük", a helyi szabályozók nincsenek kellően felkészülve a kérelmek elbírálására.”

Add a comment
Bővebben: A Brexit és a biztosítók

További cikkeink...

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-330-6065