biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Friss hírek

Friss biztosítási hírek, információk és tudnivalók oldala. Amennyiben kérdésére nem találja a pontos választ, vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Hibrid vagy elektromos autó kötelező biztosítás és casco


Olcsóbb-e a kötelező biztosítás és a casco, ha elektromos vagy hibrid autót veszünk? Függetlenül attól, hogy szerte a világon az elsőszámú legfőbb törekvés a megújuló energia térnyerése a fosszilis energiahordozókkal szemben és az így nyert energia a háztartásokban, az iparban, a közlekedésben, azaz a mindennapi életben történő elterjedésének szorgalmazása, azonban a jogszabályok nem határoznak meg a biztosító társaságok által, kötelezően alkalmazandó, kedvezményeket, így az elektromos autók tekintetében sem.

Bővebben: Hibrid vagy elektromos autó kötelező biztosítás és casco
Hozzászólás (0 Hozzászólások)
Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Külföldre utazó közúti fuvarozók utasbiztosítása


Az Európai Utazási Biztosító (EUB) egy sok évtizedes tapasztalattal rendelkező, Magyarországon az egyetlen piacvezető, utasbiztosításokra szakosodott biztosítója, amely felismerte az utasbiztosítás fontosságát a külföldi fuvarozás terén is. A jól megtervezet nyaralást is keresztülhúzhatja egy váratlan baleset vagy megbetegedés, amely teherfuvarozás során, ahol az előre megtervezett útvonal, az előre egyeztetet határidők módosulása, a kalkulált költségterv növekedésével terheli a fuvarvállalót, akár jelentős mértékben.

Bővebben: Külföldre utazó közúti fuvarozók utasbiztosítása
Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás, MNB lakásbiztosítás


Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás,
amelynek létrehozását a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezte, tételes ellenőrzőt szabályok kialakításával olyan alapcsomagok ajánlásával, amelyek a leggyakrabban előforduló, a háztartásokat érintő kockázatokra nyújt védelmet. A lakásbiztosítási termékről általánosságban elmondható, hogy a biztosítással kapcsolatos minden lépés az online térben zajlik, a kárrendezés akár már 5 munkanapon belül megtörténik és már az alapcsomag is rengeteg extra szolgáltatást tartalmaz, amely további új kiegészítőkkel bővíthető.

Bővebben: Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás, MNB lakásbiztosítás
Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Gépjármű átírásnál már nem kell a kötelező biztosítási kötvény?


Mindenki számára kedvező változás jön a hazai autós ügyintézésben ….
Kedvező változás várható a hazai autós ügyintézésben?

A kötelező biztosítás igazolását fogja érinteni az a változás, egy új törvényjavaslatnak köszönhetően leegyszerűsödik a kötelező biztosítás igazolása. A gépjármű-igazgatás területén az állampolgárok életét megkönnyítő változásokat eredményező törvényjavaslat születet, amely az Egyes törvényeknek nyilvántartásokkal és elektronikus ügyintézéssel összefüggő módosításáról címet viseli.

Bővebben: Gépjármű átírásnál már nem kell a kötelező biztosítási kötvény?
Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Károkozói pótdíj - Mértéke, mit jelent, hogy kerülhető el?


Károkozói pótdíjKárokozói pótdíj - Amennyiben a biztosítási évben autósként kárt okozunk másoknak, számíthatunk arra, hogy a biztosítók károkozói pótdíjat fizettetnek velünk. A károkozói pótdíjjal megtoldott kötelező gépjármű felelősségbiztosítás akár háromszorosa is lehet az eredetileg kiszabott alapdíjnak, és akkor is kivetik, ha a kárt okozó visszatérítette biztosítójának a kártérítést. A pótdíjjal megemelt kgfb díj mértéke sok mindentől függ: életkortól, lakhelytől, bónusz besorolástól, a károkozás gyakoriságától és számától.

Bővebben: Károkozói pótdíj - Mértéke, mit jelent, hogy kerülhető el?
Hozzászólás (37 Hozzászólások)

További cikkeink...