biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Generali Biztosító Zrt termékei, biztosítás kalkulátorok

Kérjük értékeljen minket...
3.89 of 5 - 9 votes
Thank you for rating this article.

Partnerünk a Generali-Providencia Biztosító Zrt

Generali Providencia Biztosító ZrtAz ember születéskor elindul egy úton, melyen szeretne végig menni, azaz szeretné, ha az előtte lévő út hosszú lenne. Ezen felül ott van még az a vágya is, hogy ha már van út előtte az he lehet mind simább legyen, és ne legyen tele akadályokkal. Kérdés, hogy mit tehet az ember, illetve a társadalom azért, hogy ez a vágy amennyire lehetséges megvalósítható legye. Az ember, amit hozzátehet az inkább szubjektív rész, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a maga részéről mindent megtesz azért, hogy elkerüljön bizonyos helyzeteket. Ehhez önfegyelem, józanság, bölcs előrelátás, becsületesség és még sok egyéb tulajdonság szükséges. Röviden úgy is mondhatnánk, hogy kerülni kell az olyan helyzeteket, melyek kárt okoznak nekünk. Az emberen kívüli legfontosabb tényező azonban a biztosítás felfedezése. Nyilván sok dolgot elkerülhet az ember, ha mindent megtesz érte, de sajnos vannak olyan események melyek előre nem tervezhetők, illetve megtörténésük megakadályozása lehetetlen. Ezekben az esetekben jön számításba a biztosítás, mely, ha nem is akadályozhat meg történéseket, de abban nagymértékben segíthet, hogy a kár elszenvedése mind kisebb nehézséget okozzon, illetve akár teljes helyreállítás, kártalanítás megvalósulhasson.

Láthatjuk tehát, hogy az ember és a biztosító együttes munkája révén szinte minden káresemény következménye orvosolhat, illetve enyhíthető. A biztosítás intézménye visszavezethető az ókorig. Természetesen ezek kezdetben inkább voltak véd- és dac szövetségek. Jellemzően az azonos területen dolgozó kereskedők alakítottak csoportokat a közös kárviselésre. Ha valaki közülük kárt szenvedett a többiek összeadták a kárát. Az idő haladtával földrajzilag is mind nagyobb területen, és egyben az élet mind szélesebb körében lettek használatosak a biztosítások. Idővel egyre kifinomultabban, ágazatokra, illetve személyekre szabottabban jelentek meg a különböző biztosítások. A mind nagyobb tömegű szerződésnek köszönhetően a biztosítói munka tervezhetővé vált, és létrejöttek az első biztosító társaságok, melyek már üzleti alapon működtek. Egyre nagyobb szerepet kezdtek játszani a gazdasági életben, majd korunkban a társadalmi szerepvállalásuk is felértékelődött. Manapság súlyuk annyira megnövekedett, hogy nélkülük egészségesen működő gazdaságot, illetve társadalmat már nehéz elképzelni. Pozitív a szerepük az állam likviditásának fenntartásában is, mert az általuk felhalmozott és számlákon, államkötvényekben tartott pénz olcsó forrás számukra. Fontos a szerepük abban is, hogy a vállalatok, gazdasági szereplők mind több eszközt tudjanak fejlesztésekre fordítani, ahelyett, hogy biztonsági tartalék felhalmozására kényszerülnének. A társadalomban is erős a biztosítók jelenléte, mert szponzorként, támogatóként számos területen tevékenykednek. Ilyen a sport, a kultúra, az egészségügy, és nem utolsó sorban a szociális terület. Most pedig ismerkedjünk meg a Generali-Providencia Zrt-vel.

A Generali Biztosító Magyarországon a legrégebbi időre visszanyúló történettel rendelkezik. Az első megjelenése a társaságnak 1832-ig vezethető vissza. A kezdetektől teljes körű szolgáltatás nyújtására törekedtek. Az igazgató tanács tagja volt többek között Jókai Mór is. Gyors fejlődés jellemezt a XIX. század végét. A második világháború után sok más biztosítóval együtt hosszú ideig szüneteltette a tevékenységét Magyarországon. Változás 1989-ben a rendszerváltáskor következett be. Létrehozták az AB-Generali Budapest Biztosító Rt-t. Újabb változás 1991-ben következett be, amikor az Állami Biztosító eladta a társaságban lévő részét. A cég új neve Generali Budapest Biztosító Rt lett.

A Providencia Osztrák-Magyar Biztosító Rt 1989-ben alakult, majd 1991-ben a Generali megszerezte a társaságban a többségi tulajdont. A két társaság végül 1999-ben egyesült, ezzel létrejött Magyarország második legnagyobb biztosítója. A társaság új elnevezése akkor változott Generali-Providencia Biztosító Rt-re, majd 2007-ben Zrt-re. Piaci részesedése 2012 I-II. negyedévében, elérte a 13,92 %-ot, ezen belül az életbiztosítások piacán a 9,19%-ot, és a nem-élet biztosítások piacán a 18,75 %-ot.

Termékek:

  • Széles skálája az élet –és balesetbiztosításoknak
  • Kombinált életbiztosítások – élet, baleset, egészség területén
  • Számtalan utasbiztosítás
  • Mindenre kiterjedő vagyonbiztosítások - lakás, mezőgazdaság, vízi jármű, gép, épület, stb.
  • Gépjárműveket érintő biztosítások
  • A biztosításokon túl pénztári, pénzügyi szolgáltatás nyújtása   


Elérhetőségek:

Cím: 1066 Budapest Teréz krt. 42-44
Telefon: +36 1 452 3333
Fax: 36-1-452 3505
Email:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.