biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Gépjárműs hírek - Gépjármű tulajdonosok információs oldala - Gépjármű BLOG

gepjarmu blog onlineSokunk rendelkezik gépjárművel, tehét gépjármű tulajdonos, vagy üzembentartó. Viszont számtalan ezzel kapcsolatos fogalom létezik, amivel jó ha mindenki tusztában van. A Biztoshely Biztosítási Portál gépjármű blog része ezekkel az igen fontos témákkal foglalkozik, ezzel is segíteni kívánjuk az oldalunkra ellátogató emberek boldogulását a gépjármű ügyintézések és teendők terén.

Segítségünkkel percek alatt megismerheti a legfontosabb tudnivalókat, újdonságokat!

Lássuk is a legfontosabb gépjárműs információkat:

Gépjármű honosítás - Külföldről behozott autó honosítása


A külföldről behozott gépjárművek hazai forgalomba történő helyezése egy viszonylag költséges, bonyolult és nehézkes adminisztrációval járó folyamat. Nem elég csak rátalálni a kívánt járműre, amely fizikailag akár több száz kilométerre található tőlünk, így a további lépések megtétele előtt érdemes felderíteni az autó futásteljesítményét, kártörténet, amelyben az ECDH lehet segítségünkre.

Bővebben...

Új rendszám igénylése átíráskor

Választásunk szerint a rendszámtábla lehet egyedileg előállított (jelenlegi ára: 435.000.-Ft), egyénileg kiválasztott (jelenlegi ára: 112.450.-Ft), vagy sorozatban előállított (jelenlegi ára 1 pár: 8.500.-Ft, míg 1 db: 5.500.-Ft), többségében a három betű és három szám kombinációból álló, de ezt a felosztást hamarosan felválja a két betű – két betű – három szám felosztású, európai uniós csillag szimbólumot is és magyar címert is tartalmazó, új típusú rendszámtábla.

Bővebben...

Az elektromos autók fajtái


elektromos autok fajtai Hibrid autók:
Olyan hagyományos belsőégésű, benzinnel vagy gázolajjal hajtott gépjárművekről beszélünk, amely kisebb akkumulátorral és elektromotorral szereltek, azonban külső forrásból nem tölthető jármű. Az akku visszatáplálását -külső forrás hiányában- az autó mozgásával járó regeneratív (fékezéskor, lejtőn való guruláskor keletkező) energiai automatikusan végzi. A hibrid autók között érdemes megkülönböztetni a mild hibrid (MHEV) és a hibrid (HEV) technológiát. A mild hibrid kisebb akkumulátorral és elektromos kiegészítő motorral rendelkezik a hibrid hajtáslánchoz képest és önmagában tisztán elektromos hatótáv megtételére nem alkalmas, jelentősége az elektromos kiegészítő motornak abban áll, hogy induláskor, gyorsításkor a robbanómotornak besegít a kisebb fogyasztás és káros anyag kibocsátás érdekében, ezért a rövidebb távon, városban, alacsonyabb sebességen közlekedőknek ajánlott. Ezzel szemben, a hibrid meghajtás során már nagyobb akkumulátorral és nagyobb kiegészítő elektromos motorral szerelt járművek a mild hibridhez képest, amelyek váltója teljesen automata, bizonyos esetekben állami támogatással vásárolható és rövidebb távon 3-6 km, önállóan tisztán elektromos módon is képes haladni.

Bővebben...

Autó eladás menete, bejelentése 2024/2025


Autó eladás menete, bejelentése - Míg korábban a vevők számát nagymértékben korlátozta a szélvédő mögött elhelyezett „eladó” felírat, vagy éppen az adott újságban megjelenő hirdetés, jelenleg már -az internet korában- viszonylag gyorsan, széles kör részére tudjuk meghirdetni az eladásra kínált járművűnket, fotókkal illusztrálva.

Ahhoz, hogy a megjelenő hirdetésünk vonzó is legyen, érdemes több időt szentelni az ajánlat összeállítására, ahol az autó értékesítésével feleslegessé váló téli/nyári gumi szettekről, birtokunkban lévő pótalkatrészekről, illetve a gépjárművön végzet átalakításokról is említést tehetünk, a hitelesség kedvéért akár fotókkal dokumentálva is.

Bővebben...

Forgalmi engedély száma - hol található?

Forgalmi engedély száma - hol található? A jogkövető módon történő, szabályos gépjárművezetés feltétele a forgalmi engedély megléte, amely nélkül sem a gépjármű, sem a lassú jármű, pótkocsi vagy a motorkerékpár nem vehet részt a forgalomban.

Bővebben...

További cikkeink...