biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás váltás - Számoljon!

Kérjük értékeljen minket...
4.43 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

Az autósok számára fontos kérdés a kötelező biztosítás váltás 2023 és 2024 év tekintetében, hiszen nem mindegy, hogy mennyibe fog kerülni. Az előrejelzések szerint igen csak szépen drágulhat a kötelező, a felmérések alapján jelenleg 28 ezer forint környékén mozog az átlagár ma Magyarországon és ez már önmagában is 25 százalékkal magasabb, mint a korábbi években volt. Ez évben folyamatosan kúsznak felfelé az árak, így semmiképp nem mindegy, hogy jókor és jól váltunk-e vagy sem.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Itt az oldalon található KGFB kalkulátor segítségével, illetve használatával mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb ajánlatot, sőt itt a fontos tudnivalókról is teljes körű információt kapnak ügyfeleink. Aki például biztosítót szeretne váltani, az legkésőbb a biztosítási évforduló beálltát megelőzően 30 nappal írásban fel kell mondja az érvényben lévő kötelezőjét, és itt az is nagyon lényeges, hogy a felmondásnak a 30 napon belül be kell érkeznie a biztosítóhoz, nem elég a 30. napon postára adni! Ekkor marad az ügyfélnek egy hónapja arra, hogy a kötelező biztosítás kalkulátorunk segítségével áttekintse a kínálatot, jól meggondolja, melyik a legszimpatikusabb számára és hogy végül is melyik biztosító mellett teszi le a voksát. A kalkulátor böngészésekor persze nem csak magát a biztosítási díjat kell figyelni, hanem a hozzá tartozó lehetséges kedvezményeket, minden körülményt, mellyel még tovább csökkenthető a díj és nem utolsó sorban oldalunkon a legtöbb biztosítóról alapos információkat is nyerhet.

Több dolgot is szem előtt kell tartani a kötelező biztosítás váltás nyélbe ütése előtt, mint például azt, hogy ma már a biztosítók év közben többször is hirdethetnek új díjtarifát, melyet azonban a hatályba lépést megelőzően legalább hatvan nappal közzé kell tenniük. Azt is fontos tudni, hogy aki a mi közreműködésünkkel vált kötelező biztosítást, az máris nyert egy kis kedvezmény, hiszen az online kötés ezzel jár, ezen kívül meglévő biztosítását is felmondjuk Ön helyett!

Feltétlenül figyelni kell a váltás megfelelő időpontjára és az időben történő felmondásra, mivel ha ez nem történik meg a megszabott határidőn belül, akkor a kötelező biztosítás automatikusan meghosszabbodik az adott biztosítónál, ahol az érvényes kötvényünk van jelenleg.

Minden autósnak tájékozottnak kell lennie arról, hogy mikor is van a biztosítási évfordulója, ezért emlékeztetőképpen itt ismét megadjuk az információt: aki 2010.01.01. előtt kötötte meg kötelezőjét, annak a mindenkori naptári év első napján - tehát január 1.-én - van a szerződéses évfordulója,  illetve az év közbeni forduló is jelen van a lehetőségek között, ami azt jelenti, hogy ha valaki 2012. február 20.-án kötötte meg kötelező biztosítási szerződését, akkor neki minden következő év február 20.-án lesz a szerződéses évfordulója.

Minden esetre az az ügyfél jár a legjobban, aki oldalunkon tájékozódik a biztosítókról, az egyes társasságoknál ajánlott feltételekről és a kalkulátorral az aktuális tarifákról, hiszen így lehet a legbiztonságosabban elintézni a kötelező biztosítás váltást!