Casco biztosítási adó - Ha vált akkor ezt könnyen megspórolhatja!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

A 2013.01.01. -től hatályba lépett az új biztosítási adótörvény. E szerint a casco biztosítási adó mértéke 15 százalék lesz.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Az adót a biztosító kell, hogy megfizesse, az ebből befolyó bevétel pedig a központi költségvetésbe folyik majd be. Nagy a valószínűsége annak, hogy az adó bevezetése díjemelkedés von majd maga után, biztos, hogy legalább részben a biztosítók áthárítják az adót az ügyfelekre. Amennyiben a szerződés lehetővé teszi, érdemes a cascót váltani, vagy újra kötni a biztosításunkat, ezzel jó pár ezer forintot meg lehet takarítani, melynek mértéke átlagosan több mint az adó összege.

Mivel a casco biztosítás adó mértéke az éves díj 15 százaléka lesz, ez elég nagy plusz terhet jelenthet az autósoknak. A biztosítóknak megéri már most azon elgondolkozni, hogyan tegyék népszerűbbé, kelendőbbé termékeiket. Akkor járhatnak talán jól, ha olyan konstrukciókkal jelennek meg a piacon, amelyek kisebb fedezetet biztosítanak, akár magasabb önrésszel, de még jó áron értékesíthetők. Ez a piaci jelenség egyébként már most is jelen van, hiszen a régi gépkocsik üzembentartói már most is szemmel láthatóan a legolcsóbb casco biztosításokat választják, alacsony fedezettel.

A biztosítót terhelő casco biztosítási adó egy részé feltehetően beépül a jövő évi díjakba, így kérdés, hogy lehet majd ezen a téren megtakarítani egy kicsit. Ennek egyik lehetősége az online kötés, vagy például, ha ugyan annál a társaságnál a kötelezővel együtt kötünk cascót, ezekben az esetekben igen magas kedvezményeket lehet elérni. Ekkor ugyanis az alacsonyabb biztosítási díjnak arányosan kevesebb az adóvonzata is.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860