biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítási adó - Ha vált akkor ezt könnyen megspórolhatja!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A 2013.01.01. -től hatályba lépett az új biztosítási adótörvény. E szerint a casco biztosítási adó mértéke 15 százalék lesz.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Az adót a biztosító kell, hogy megfizesse, az ebből befolyó bevétel pedig a központi költségvetésbe folyik majd be. Nagy a valószínűsége annak, hogy az adó bevezetése díjemelkedés von majd maga után, biztos, hogy legalább részben a biztosítók áthárítják az adót az ügyfelekre. Amennyiben a szerződés lehetővé teszi, érdemes a cascót váltani, vagy újra kötni a biztosításunkat, ezzel jó pár ezer forintot meg lehet takarítani, melynek mértéke átlagosan több mint az adó összege.

Mivel a casco biztosítás adó mértéke az éves díj 15 százaléka lesz, ez elég nagy plusz terhet jelenthet az autósoknak. A biztosítóknak megéri már most azon elgondolkozni, hogyan tegyék népszerűbbé, kelendőbbé termékeiket. Akkor járhatnak talán jól, ha olyan konstrukciókkal jelennek meg a piacon, amelyek kisebb fedezetet biztosítanak, akár magasabb önrésszel, de még jó áron értékesíthetők. Ez a piaci jelenség egyébként már most is jelen van, hiszen a régi gépkocsik üzembentartói már most is szemmel láthatóan a legolcsóbb casco biztosításokat választják, alacsony fedezettel.

A biztosítót terhelő casco biztosítási adó egy részé feltehetően beépül a jövő évi díjakba, így kérdés, hogy lehet majd ezen a téren megtakarítani egy kicsit. Ennek egyik lehetősége az online kötés, vagy például, ha ugyan annál a társaságnál a kötelezővel együtt kötünk cascót, ezekben az esetekben igen magas kedvezményeket lehet elérni. Ekkor ugyanis az alacsonyabb biztosítási díjnak arányosan kevesebb az adóvonzata is.