biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Felhasználási feltételek

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Felhívjuk kedves figyelmét, hogy a www.biztoshely.hu Biztosítási Portál az alábbiakban határozza meg a weboldal felhasználási feltételeit.

A Portál azért jött létre, hogy biztosítási és gépjármű ügyintézési tanácsokkal, útmutatókkal könnyítse meg a látogatók eligazodását ebben a témakörben. Az oldalunkat böngészők a weboldalra történő belépéssel elfogadják az portálunk felhasználási feltételeit, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználónk.

Weboldalunk képi és szöveges tartalma a www.biztoshely.hu Online Biztosítási Portál tulajdona.  Előzetes írásos engedély nélkül ezen tulajdonok felhasználása szigorúan tilos. Előzetes írásos engedélyt kell kérni akkor is, amennyiben weboldalunk hivatkozásait szeretné valaki közzé tenni. Csak és kizárólag ezt követően engedélyezzük oldalunk elérésének közzétételét. Mindazonáltal a felhasználók részére engedélyezett a biztosítás kalkulátor rendszerek használata, valamint  a kalkulátor által megjelenített díjszámítási eredmények szabadon lementhetőek, és elektronikus formában szabadon továbbíthatóak is levelezési címre.

Amennyiben a felhasználási feltételeknek nem megfelelő magatartást észlelünk, abban az esetbe először írásban, majd hivatalosan is értesítjük a nem jogszerű magatartást tanúsító látogatókat, illetve a tartalmaink, hivatkozásain jogszerűtlen felhasználóját.


Weboldalunk tartalma:

Bár jelentős hangsúlyt fektetünk arra,
hogy weboldalunkon megjelentetett tartalmi részek teljes mértékben a valóságnak megfeleljenek, mégis a biztosítói termékek és a törvényi szabályozásoknak köszönhetően előfordulhat az, hogy az adott tartalmi rész, aktualitását veszti, vagy már csak részben felel meg a valóságnak, ezért fokozottan kérjük amennyiben lényegi kérdéssel kapcsolatosan keresné fel weboldalunkat, abban az esetben mindenképp kérjen tőlünk írásban információt.

Az esetlegesen előforduló információs anyagokban megtalálható elírásokkal kapcsolatosan cégünk semmilyen felelősséget nem vállal, ez alól természetesen kivételt jelent a weboldalunkon megkötött biztosítási szerződések, mert ott minden egyes bebizonyosodott mulasztásunkért vállaljuk a teljes felelősséget. 

Természetesen a biztosítási kalkulátor rendszereink teljes mértékben napra készek, az előbbi felhívás csupán az információs részekre ( cikkekre ) vonatkozik.


Alkusz partnerünk részére panaszbejelentést itt tehet:

Panaszbejelentés


Irányadó jogszabályok:

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről


2003. évi LX. törvény a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről


2005. évi XXV. törvény a távértékesítés keretében kötött pénzügyi szolgáltatási szerződésekről


1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről


2008. évi XLVII. törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról


1996. évi LVII. törvény a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról


2007. évi CXXXVI. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról


2012. évi CII. törvény a biztosítási adóról


A Magyar Nemzeti Bank elnökének 28/2014. MNB rendelete a pénzügyi szervezetek panaszkezelésére vonatkozó szabályokról


2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról


34/2009. (XII. 22.) PM rendelet a magyarországi telephelyű gépjárművek, továbbá más tagállami telephelyű és magyarországi rendeltetési hellyel rendelkező gépjárművek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezetének fennállását tanúsító igazolóeszközökre vonatkozó szabályokról


20/2009. (X. 9.) PM rendelet A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál alkalmazott gépjármű-kategóriákról


21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól


26/2012. (XII. 11.) PSZÁF rendelet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjtarifáknak és a fedezetlenségi díj egy naptári évre számított tarifájának a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete honlapján történő meghirdetésének rendjéről