biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosító váltás - Kötelező biztosítás, Casco, Lakásbiztosítás esetén

Kérjük értékeljen minket...
4.18 of 5 - 11 votes
Thank you for rating this article.

A biztosító váltás fogalma röviden annyit tesz, hogy egy meglévő szerződést meg lehet újítani, vagy ha úgy tetszik át lehet váltani egy új, sok esetben kedvezőbb árú, vagy jobb szolgáltatású biztosításra. A biztosító váltás lehetőségére minden szerződő jogosult évente egy alkalommal a biztosítási évforduló közeledtével. Nagyon fontos, hogy az alábbi információkat alaposan olvassa el, ugyanis sokat segíthet a döntésben!

A biztosítás váltás feltétele csupán az, hogy a meglévő szerződés érvényes és díjjal rendezett legyen, valamint az, hogy a váltási szándékot legkorábban 60 nappal az évforduló előtt jelezni kell a biztosító részére és hogy a felmondásunk 30 nappal a forduló napja előtt meg is érkezzen a társasághoz.Természetesen
adott az a lehetőség is, hogy a meglévő biztosításunkat felmondjuk, de ugyanahhoz a biztosítóhoz szerződünk vissza a jobb feltételek kihasználása érdekében, viszont itt figyelni kell egy dologra! Egyes társaságok ez esetben pótdíjat alkalmaznak, aminek következtében drágulhat a biztosítás ezért minden esetben tájékozódjon az Ügyfélszolgálatunkon, ha ugyanazt a biztosítót választaná váltás esetén, ahol jelenleg is van!


Kötelező biztosítás váltás

Biztosítási felmérésekből egyértelműen kiderül az, hogy a kötelező biztosítás váltás a leggyakoribb, és legjobban elterjedt tevékenység a váltások között.  Hogy miért van ez? Azért mert ma Magyarországon 14 biztosító értékesíti ezt a módozatot és az évek során ennél a terméknél alakultak ki a legnagyobb árversenyek. A kötelező váltás alkalmával tudni kell azt, hogy a biztosítási évforduló előtt 60 nappal lehet elindítani a folyamatot, a felmondást pedig a forduló napja előtti 30. napig kell a biztosító tudomására hozni írásban, személyesen, faxon vagy postán ajánlott küldeményként. A postán elküldött felmondásoknál mindenképp rá kell számolni a küldemény utazásának idejét is, ami legalább 1 teljes hét!

Tudni kell azt is, hogy a biztosítók már nem egységesen október 30.-án hozzák nyilvánosságra az új kötelező biztosítási díjaikat, hanem lényegében akkor amikor azt szeretnék. Annyi a követelmény ez esetben, hogy 60 nappal a kihirdetés előtt közzé kell tenniük új díjaikat a weboldalukon, valamint a MABISZ és a MNB weboldalán.

Amennyiben kötelező biztosítás váltás az amin gondolkozik, akkor használja a kötelező díjszámító rendszerünket, ahol minden esetben az aktuálisan érvényben lévő díjakkal és kedvezményekkel kalkulálhat. Ha minket választ, akkor meglévő szerződésének felmondásával sem kell bajlódnia, ugyanis azt is elintézzük Önnek, méghozzá díjmentesen!


Casco biztosítás váltás


Sokan nem is tudják, pedig a casco biztosításoknál is van lehetőség a váltásra. Ez esetben a felmondás és a megkötési ügymenet ugyanaz mint a kötelező biztosítás esetében. Amit viszont sokan nem mérlegelnek az az, hogy mivel a casco váltás lehetősége annyira nincs köztudatban, sokan 3-4-5 vagy akár több éve érvényben lévő szerződéssel rendelkeznek. Ez még egymagában nem is lenne nagy probléma, viszont azt feltétlen tudni kell, hogy a régi szerződésekhez képest az új casco díjak lényegesen olcsóbbak az elmúlt évek jelentős díjcsökkenéseinek köszönhetően, így aki casco váltáson gondolkozik lényeges megtakarításokkal számolhat, mely akár több 10.000.-Ft.-ot is jelenthet Önnek!

Lakásbiztosítás váltás


A lakásbiztosítások felmondási rendje megegyezik az előző két biztosítási módozatéval! Fontos tudnia viszont az alábbiakat! A lakásbiztosítás váltás lehetőségének nem elsősorban a megtakarítások miatt van számottevő jelentősége, - bár azért is - hanem mert fontos aktualizálni legalább 2 évente az ingatlan és ingóságunk pontos értékét! Erre azért van szükség, mert a biztosítási szerződésünk arra és csak annyit térít amennyit az magába foglal! Nos évek során az ingatlan értéke és a benne található ingóságaink értéke is jelentősen emelkedhetett, illetve lecserélődhetett!

Egy példán keresztül próbáljuk ezt bemutatni : Egy 5 évvel ezelőtt kötött lakásbiztosításban szerepel mondjuk egy 70cm-es átmérőjű tv. Azóta az a tv elöregedett és tönkre is ment. Tehát vett helyette egy másikat, és mivel engedett az eladó csábításának, egy modern 3d-s lcd tv vásárolt. Ha esetleg betörnének Önhöz, ugye hogy nem várhatjuk el azt a biztosítótól, hogy térítse az lcd tv árát? Hiszen a biztosító csak egy 70cm-es tv-t biztosít! Ezen példán okulva már biztosan tudja azt, hogy miért is van nagyon nagy jelentősége a lakásbiztosítás váltásnak!


Aktuális!!! Kötelező biztosítás váltás


A kötelező biztosítás váltás ismét érinti az év végi évfordulós ügyfeleket is, hiszen Ők az idén is szintén az év végén bonyolíthatják a váltást. Az új szabályok miatt azonban megéri a nagyobb odafigyelés, mert a változások révén módosult pár fontos váltási határidőt érintő pont.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A kötelező biztosítás váltás információkat illetően azok számára, akik a év végi naptári évforduló szerint váltanak, most is az év végi két utolsó hónap áll majd rendelkezésre, hogy megkössék új szerződésüket, miután szabályszerűen felmondták az élő biztosítást. Nagyon lényeges szem előtt tartani, hogy az érvényes kötelezőt december 1.-ig legkésőbb fel kell mondani, mégpedig minden esetben írásban szükséges a felmondó levelet megküldeni. A legkorábbi időpont november 1., amikortól a felmondás már megküldhető az adott biztosító társaság felé. Ha valaki ebben az időintervallumban nem teszi meg az írásos felmondást, az sajnos ezt követően már nem tud váltani, mert a biztosítója automatikusan a következő egy évre meghosszabbítja szerződését, sőt ilyenkor még rosszul is járhat az ügyfél, hiszen lehet, hogy a díja valamivel magasabb lesz az előzőnél.

Fontos tehát, hogy ha a kötelező biztosítás váltás a terveink között szerepel, akkor az élő kötvény felmondását hatvan nappal a forduló előtt elintézzük. De minimum harminc nappal előbb meg kell tenni ezt a lépést. Ez természetesen nem csak az év végén váltókat érinti, hiszen ugyan ez a szabály vonatkozik az év közben váltókra is kötelező biztosítás váltás esetén.

Amennyiben biztos szeretne lenni abban, hogy minden a szabályoknak megfelelően és időben történik a váltást illetően, legjobb, ha oldalunkon felkeresi a kötelező biztosítás kalkulátort és ezzel számol, így biztosan megtalálható a legkedvezőbb, legkifizetődőbb módozat, melynek megkötéséhez alkusz cégünk minden segítséget megad. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben megbízást kapunk a váltás ügyintézésére, az élő biztosítás felmondását is elintézzük Ön helyett, minden külön díj felszámítása nélkül. Az online kötésnek, tehát az interneten intézett kötelező biztosítás váltásra vonatkozóan is számtalan előnye lesz majd, már önmagában az online ügyintézés díjkedvezményt jelenthet. A kalkulátor használatával pár percbe telik csak, hogy kiszámítsuk az adott gépjárműre vonatkozó biztosítási díjat, sőt igen előnyös, hogy itt egyszerre áttekinthető minden vezető kötelező biztosító tarifája, szerződéses feltételeik, tehát e módszerrel igen könnyű kiválasztani a legjobb ajánlatot.

Talán a leglényegesebb változás, hogy az ez évben megváltoztatott szabályok alapján a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díjakat a társaságok már év közben is változtathatják, amit honlapunkon állandóan frissítve egyszerűen nyomon lehet követni, sőt az idelátogatók figyelmét rendszeresen fel is hívjuk erre a tényezőre.

A kötelező biztosítás váltást intézését nem érdemes az utolsó napokra halasztani, a körültekintően eljáró ügyfélnek mindössze annyi a teendője, hogy biztosítási évfordulójával tisztában legyen, és ezt a dátumot megelőzően már korábban is használja kalkulátorunkat, hisz így már kellő időben tisztában lehet a különböző biztosítók kínálataival, nem kell elhamarkodottan dönteni. Amint sikerül választani, annyit kell csak tennie, hogy megküldi részünkre az alkuszi megbízást, valamint természetesen az ügyintézéshez szükséges adatokat, köztük feltétlenül szerepelnie kell a felmondandó kötvény számának és az élő szerződést kiállító biztosító adatainak is. A kalkulátorunkkal történő számítások végén a program kiad minden olyan kedvezményt, melyet Ön a megadott adatok szerint igénybe vehet, és ez nagyon lényeges, hisz az újonnan választott biztosító e szerint szerzi be a bonus igazolást. Mivel a társaságok tarifái között igen nagy különbségek is adódhatnak, ez a kalkulátoros módszer lehet a legkiválóbb megoldás, hogy a kötelező biztosítás váltás némi megtakarítással is járhasson az Ön számára.