biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Genertel Biztosító Zrt terméke, online biztosítás kalkulátor

Kérjük értékeljen minket...
3.17 of 5 - 12 votes
Thank you for rating this article.

Partnerünk a Genertel Biztosító Zrt

Genertel Biztosító ZrtA biztosítók kiemelten fontos szerepet töltenek be úgy a gazdasági életben, mint a privát szférában. Mi is a biztosítók feladata? A biztosítók un. veszélyközösségeket hoznak lére. A veszélyközösségek olyan személyek csoportja, akik azonos vagy legalább is hasonló kockázatoknak vannak kitéve. Régen a kezdetekkor az ókorban ilyen veszélyközösségeket alkottak a hajógazdák, a kereskedők, illetve a rabszolga kereskedők. Mivel mindegyikük nagy értékeket mozgatott náluk merült fel először a közös kárviselés szükségessége.

Ezt ma úgy neveznénk, hogy közös kockázatvállalás, vagy kölcsönösségen alapuló kockázat felosztás. Ma a biztosítók hasonlóképen szervezi a veszélyközösségeket. A biztosítók munkája nem más, mint egy helytállási kötelezettség vállalás, aminek ellenszolgáltatásaként megállapít egy reális díjat, melyből alapokat képez és szükség esetén abból fizeti a vállalt kötelezettséget. Magyarul ez azt jelenti, hogy átvállalja a kockázatot, ellentételezési díj ellenében, majd az így felhalmozódott forrásból téríti meg az egyes kárvallottak veszteségeit. A hangsúly a kockázat átvállalásán van. Mi is a kockázat? A kockázat olyan történés, amely a jövőben fog bekövetkezni, és jellemzően veszélyt, illetve veszteséget eredményez. Jellemzői a bizonytalanság, kiszámíthatatlanság, véletlenszerűség, a tervezettől való eltérés. A biztosítók fontos feladata, működésüknek az alapja, hogy a különböző kockázatok nagyságát helyesen mérjék fel, és ahhoz megfelelő díjat rendeljenek. Egyértelmű, hogy kisebb kockázat átvállalásánál alacsonyabb lesz a díjazás, hiszen kisebb a bekövetkezésének az esélye. Nagyobb kockázatnál fordítva alakul a díjazás. Amennyiben a biztosító jól árazza be a kockázatokat, és sikerül megfelelő létszámú veszélycsoportokat létrehozni, úgy működése sikere, azaz nyereséges lehet. Láthatjuk a fentiek alapján, hogy a biztosítók is nyereség centrikus pénzügyi vállalkozások. Azonban mégis ennél többek, mert szerepük van az egészséges pénzügyi rendszer működésében, a többi gazdasági ágazat működésének fenntarthatóságában, illetve az állam likviditásának biztosításában. A biztosítók ugyanis megszabadítják a gazdaság szereplőit a nagymértékű tartalékolás terhétől, ami óriási forrást szabadít fel, melyet a vállalkozások fejlesztésre, növekedésre, munkahelyteremtésre tudnak fordítani.

Hasonló szerepet töltenek be a biztosítók a magánszférában is, ahol az emberek többsége képtelen olyan nagyságú tartalékokat képezni, amelyek biztosítanák a család egzisztenciájának szinten tartását, baleset, elhalálozás, természeti katasztrófa esetén. Nem elhanyagolható a megtakarítás képző szerepük sem, hiszen megtakarítással kombinált életbiztosításaik ezt a célt is szolgálják. Megtakarítás és biztosítás.  A biztosítók nélkül tömegeknél nem állna fenn az újra kezdés lehetősége. Manapság a biztosító társaságok a pénzügyi szféra minden területén jelen vannak, legyen az banki terület, befektetési szolgáltatás, stb. Fentieken kívül a biztosítók a társadalmi életben is fontos szerepet játszanak. Részt vállalnak a pénzügyi kultúra fejlesztéséből, szponzorként jelennek meg a sport, az egészségügy, a kultúra, és a szociális élet számos területén. Támogatják a környezet tudatosságra nevelést, és még számtalan értéket.

A Genertel Biztosító, ahogyan a nevéből is sejthető a Generali csoport tagja, és 100 %-ban a Generali-Providencia Biztosító Zrt tulajdonában van.  A Genertel Biztosító 2007-ben alakult. Az első évben gépjármű felelősség biztosítás érékesítésével indultak, majd 2008-tól további lakossági biztosítások értékesítése is bekerült a portfólióba. Az értékesítés direkt módszerekkel történik, ami azt is jelenti egyben, hogy a biztosító nem tart fenn irodákat, illetve értékesítési pontokat. Ilyen direkt értékesítési eszközök a WEB, a telefon, az SMS. A Genertel Magyarország első direktbiztosítója. Cél a folyamatos fejlesztésekkel az ügyfelek igényei elé menni, és így még professzionálisabb szolgáltatást nyújtani. Bárhonnan, bármikor a nap 24 órájában elérhetőek, és termékeikre jellemző az egyszerűség a könnyű érthetőség.  

Termékek:

  • Egyszerűen megköthető lakásbiztosítások
  • Gépjárművek kötelező biztosítása
  • CASCO
  • Alacsony díjazású miniCASCO
  • Rugalmas Balesetbiztosítás
  • Nem utolsó sorban utsabiztosítás


Elérhetőségek:

Cím:  1134 Budapest Dévai u. 26-28
Levelezési cím: 7602 Pécs, Pf.: 999
Telefon: 061-288-0000
Fax: 061-451-3881
Email:   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.