biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

KÖBE Közép-Európai Kölcsönös Biztosító Egyesület és online kalkulátor

Kérjük értékeljen minket...
2.63 of 5 - 8 votes
Thank you for rating this article.

KÖBE - Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület bemutatása

kobe egyesuletA Közlekedési Biztosító Egyesület egyben biztosító és társadalmi szervezet is. Ez a különlegessége alapítói összetételéből adódik. Az alapító tagok a FUVOSZ 36 tagszervezete, tagvállalkozása, és 9 magánszemély.

A biztosítót 1996-ban alapították. Non-profit szervezetként a nyereséges működés eredményét visszaforgatják a vállalkozásba, ahol ezt az összeget fejlesztésekre, feltőkésítésre, és nem utolsó szempontként a kedvező díjszabás kialakítására használják. A társaság díjbevétele, vagyona, illetve taglétszáma folyamatosan növekszik. Az ügyfelek biztosítási védelmét szavatolja, hogy a világ legnagyobb viszontbiztosítójával vannak szerződéses kapcsolatban. A széles biztosítási palettának köszönhetően egy dinamikus növekedésnek lehetünk tanúi.

A biztosítói szerződések száma 2012-ben meghaladta a 200 000 db-ot, a díjbevétel 2011-ben átlépte a 7 milliárd Ft-ot, és nem utolsó sorban 15 000 kárrendezésben voltak partnerek. A biztosító nagy hangsúlyt helyez arra, hogy megőrizze ügyfelei bizalmát. Ez nem merül ki a 7,5 milliárd Ft-os tartalékalap létrehozásával. Legalább olyan nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a működési folyamatok úgy legyenek kialakítva, hogy azok maximálisan idomuljanak az ügyfelek igényeihez. Ilyen igény a defekt, kátyú, és gumiabroncs biztosítás is. Szintén ezt a célt szolgálja a folyamatos informatikai fejlesztés, mely garantálja, hogy a legprofesszionálisabb adminisztrációs és informatikai környezet biztosítsa az ügyfelek kiszolgálását. Ennek sikerét bizonyítja az a két díj is, melyet az egyesület a közelmúltban kapott. Elnyerték a Magyar Brands 2011 címet, majd 2012-ben elnyerték a Superbrands 2012 címet biznisz kategóriában. A köbe piaci részesedése díjbevételek alapján 2012 I_II. negyedévében 0,99 %, nem-életbiztosítási piaci részesedése pedig nem kevesebb, mint 2,01 %.    

Termékek:

  • Kedvező díjszabású gépjármű felelősségbiztosítás
  • CASCO biztosítás
  • Áruszállítóknak Közúti Árufuvarozók Felelősségbiztosítása     
  • Árukár esetére felelősségbiztosítás fuvarozók részére
  • Balesetbiztosítás balesetben bekövetkező rokkantság és halál esetére
  • Kedveső árú teljes körű lakásbiztosítás
  • Utasbiztosítás
  • Vállalati vagyonbiztosítás
  • Felvételi biztosítás
  • Végül személy fuvarozóknak személy taxi felelősségbiztosítás


Elérhetőség:

Cím:  1108 Budapest Venyige u. 3.
Telefon: 36-1-433 1180
Zöld szám: 06-80-18 00 18
Email:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Korunkban a biztosítók nagy hangsúlyos részei a gazdasági életnek, azon belül elsősorban a pénzügyi világnak. Közel járunk a valósághoz, ha azt mondjuk, hogy szinte minden ember rendelkezik legalább egyfajta biztosítással, ami egyben azt is jelenti, hogy a biztosítók valóságosan részei hétköznapi életünknek. Szinte az élet minden területére kiterjedően rendelkeznek személyre szabott ajánlatokkal. Tudnunk kell, hogy a biztosítók olyan szolgáltató cégek, amelyek profit termelésére törekvő vállalkozások is egyben. Mégis, azt kell mondanunk, hogy ebben az esetben az ügyfél és a biztosító érdekei ugyanazok. Mind két félnek az a célja, hogy minél alacsonyabb szinten tartsa a kockázatok bekövetkezésének valószínűségét, majd annak esetleges megvalósulása esetén minimálisra redukálni a következményeket.

Az ügyfél jogos elvárása a biztosító társaságtól, hogy esetleges káresemény bekövetkeztekor siessen segítségére a károk okozta veszteség csökkentésével. A biztosító társaság minimum elvárása, hogy az ügyfél-szintén a fenti cél érdekében- tegyen meg minden tőle telhetőt felelősségteljes gondolkodás, és cselekedés által, hogy a káresemény elkerülhető legyen, és a kár mértéke a lehető legkisebb legyen, illetve vállalnia kel, hogy rendszeresen befizeti azt a minimális összeget, mely a közös teherviselésben rá esik, és amit a szerződés rögzít. Ne feledjük, hogy a biztosítók nem ellenségeink, hanem barátaink. Működjünk együtt velük.