biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Groupama Garancia Biztosító Zrt és online kalkulátorok

Kérjük értékeljen minket...
2.85 of 5 - 13 votes
Thank you for rating this article.

Partnerünk a Groupama Garancia Biztosító Zrt

Groupama biztosito logoA Groupama Garancia Biztosító Zrt a Garancia Biztosító Rt és a Groupama Biztosító Rt egyesüléséből jött létre 2009-ben. A Garancia Biztosítót alapítása 1987-ben történt. Rövid időn belül 1992-ben azt OTP megvásárolta a társaság részvényeit a többi tulajdonostól, és a biztosító új neve OTP-Garancia Biztosító Rt. lett. Az erős banki háttérnek köszönhetően erőteljes fejlődésnek indult a társaság, ami ezen kívül annak is köszönhető, hogy a biztosítási termékek elérhetőek lettek 400 banki fiókban is. Első helyet ért el a biztosító a bankbiztosítások területén, de a biztosítási piac minden szegmensének jelentős szereplőjévé vált.

A Groupama Biztosító Rt 1991-ben alapította a francia GAN pénzügyi és biztosítási Holding Európa Biztosító néven. Kezdetben élet-és vagyonbiztosítási, majd később lakásbiztosítási termékekkel léptek piacra. Később bővült a termékkínálat az utasbiztosításokkal is. A francia Groupama csoport 1998-ban megszerezte a részvények 100 %-át. Ezután 2001-ben kerültek bevezetésre a gépjármű-biztosítási termékek. A társaság neve 2004-ben változott Groupama Biztosítóra. A következő évekre jellemző volt az erőteljes fejlődés, a gyors piacszerzés.

Az OTP Garancia Biztosító Rt és a Groupama Biztosító Rt egyesülésének első lépése egy együttműködési megállapodás volt 2008-ban, majd még ebben az évben a Groupama csoport megvásárolta az OTP Garancia Biztosító Rt-t és Groupama Garancia Biztosító Rt néven, az egyesülés adta előnyöket felhasználva folytatta tevékenységét Magyarországon. A Groupama Biztosító 1,3 millió ügyféllel, és 150 fiókkal rendelkezik, mely által az egyik legjelentősebb piaci szereplővé vált. A társaság az ügyfélközpontúságot helyezi a munkája középpontjába. Termékei mindenki számára, gyorsan, egyszerűen elérhetőek. Piaci súlya a bevételek tekintetében elérte a 9,31 %-ot, életbiztosítások esetében 8,00 %-ot, és nem utolsó sorban a nem-élet biztosítások területén a 10,65 %-ot. A groupama Biztosító más biztosítókhoz hasonlóan aktívan jelen van a társadalmi élet területén is, ahol elsősorban a kultúra és a sport támogatásában fejt ki erőteljes támogatást.

Termékek:

  • Életbiztosításaik között megtalálhatók a klasszikus és a legmodernebb termékek egyaránt
  • Kedvezőek a hiteltermékekhez kapcsolódó biztosítások
  • Nem hiányozhatnak a lakás-és társasház biztosítások sem
  • Kedvezményes utasbiztosítások
  • Gépjárművekhez kapcsolódó biztosítások
  • A vállalti biztosítások kínálata is széles körű
  • A lakosságnak szóló egyéb biztosítások (pl. garancia biztosítás)


Elérhetőség:

Cím: 1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 1/c.
Postacím: 1387 Budapest Pf 1049
Telefon: 36-1-467-3500
Fax: 36-1-373  7549

A biztosítók tevékenysége az egyik legfontosabb feladat a gazdasági és társadalmi életben is. Miért? Azért, mert mindkét területen találkozhatunk a kiszámíthatatlanság, az előre tervezhetetlenség, a szerencsétlenség, a katasztrófa szavakkal. Mondhatjuk úgy is, hogy az élet minden területén rengeteg olyan kockázattal, veszélyhelyzettel találkozhatunk, melynek egyrészt bekövetkeztét nem láthatjuk előre, ezért megakadályozni sem tudjuk, vagy csak részben, másrészt amennyiben előre látható, várható valamilyen káresemény, veszélyhelyzet, de különböző okok miatt nincs lehetőségünk megakadályozni. Ekkor lépnek színre a biztosítók, akik helyettünk átvállalják a kockázatot, ami azt jelenti, hogy miután beárazta a kockázat nagyságát, várható következményeit, megállapít egy reális összeget, amit az ügyfél rendszeres díjként befizet számukra. Minél nagyobb a veszélycsoport, annál kedvezőbbek a díjak is.

Bekövetkező káresemény esetén pedig a biztosítók a beszedett díjakból képzett alapokból megtérítik az ügyfelek veszteségeit, illetve egyéb szolgáltatásokat nyújtanak. A gazdasági szférában azért is van kiemelt szerepe a biztosítóknak, mert a vállaltok nem kényszerülnek rá arra, hogy hatalmas pénzösszegeket, illetve termékeket helyezzenek letétbe, amiből az esetleges káresemény, gazdasági csőd, vagy egyéb más esetekben finanszíroznák az újra kezdést, illetve a helyreállítást. A biztosító tehát ebben az esetben forrásokat szabadít fel, melyek révén élénkül a gazdaság, fejlesztések valósulnak meg, stb. Az állam olcsó forráshoz jutásában is nagy szerepük van a biztosítóknak. Ma már a biztosítók a biztosítások kívül a pénzügyi szféra minden területén jelen van. Hasonlóan mind erőteljesebb a társadalom számos területén végzett tevékenységük, ahol többnyire támogatóként, szponzorként vannak jelen. Láthatjuk tehát, hogy a biztosítókat nem lehet manapság egyszerűen csak olyan vállalatként beazonosítani, amelyik olyan cég, ami biztosítások értékesítésével foglalkozik.