biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Egy ingatlanra több lakásbiztosítás?

Kérjük értékeljen minket...
4.40 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

Egy ingatlanra több lakásbiztosítás? Ez az aktuális probléma mellyel mostanság egyre gyakrabban találkozunk! A mai szélsőséges időjárási viszonyoknak köszönhetően sokan belátták a lakásbiztosítások fontosságát. Rendszerünk adminisztrálása közben ugyanakkor akad egy nem kívánatos jelenség.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

Sajnos az emberek nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy egy ingatlan csak egy lakásbiztosítással rendelkezhet és sokan próbálják magukat maximálisan bebiztosítani. Ezt úgy oldják meg, hogy ugyanazon ingatlanra két biztosítást is kötnek két különböző biztosító társaságnál.

Ez a megoldás azért sem szerencsés, mert a biztosítási törvény ide vonatkozó része egyértelműen kijelenti, hogy egy azon kockázatra csak egy biztosítás köthető, és a második biztosítás kár esetén nem fog téríteni. Tehát azon felül, hogy duplán fizetne biztosítási díjat, nem vehetne igénybe dupla akkora kártérítést káresemény bekövetkeztekor.

Friss! Változott a törvény ide vonatkozó része. Mostantól egy ingatlanra akár több biztosítás is köthető! A dolog érdekessége az, hogy mivel a biztosítás meggazdagodáshoz nem vezethet, ezért kár esetén a biztosítók megosztják egymás között a kártérítés összegét, így részarányosan térítik az esetleges károkat!

Mindenképpen azt tudjuk tanácsolni, hogy egy ingatlanra egy lakásbiztosítást kössenek csak, de az legyen maximálisan az értékekre konfigurálva, mert csak így lehet teljes mértékben kivédeni azt, hogy bármiféle kár érhesse Önt, vagy ingatlanát, ingóságát.

Kérdés esetén kérem, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk kiválasztani a legjobb megoldást!