biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Allianz Biztosító Zrt - Kalkulátor és online biztosítás kötés itt!

Kérjük értékeljen minket...
3.92 of 5 - 13 votes
Thank you for rating this article.

Partnerünk az Allianz Biztosító Zrt

Allianz Biztosító Zrt KalkulátorMindenki tapasztalhatja a biztosítók erőteljes jelenlétét egyrészt Magyarország gazdasági, pénzügyi életében, másrészt a társadalmi szférában. Egyre meghatározóbb a tevékenységük a közösségi élet számos területén. Kiemelten igaz ez az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-re is. Aktív támogatási és szponzorálási tevékenységet folytat, mint például: - baleset-megelőzés, közlekedésbiztonság, sportesemények, sportolók szponzorálása, klíma- és környezetvédelem, pénzügyi kultúra fejlesztése, és nem utolsó sorban társadalmi célú támogatások.

Természetesen az Allianz Biztosító Zrt. is elsősorban egy pénzügyi vállalkozás, melynek célja a nyereséges működés. Ennek a célnak az elérésében kiemelkedő szerepet töltenek be az ügyfelek igényeihez, és élethelyzetükhöz igazodó széleskörű pénzügyi szolgáltatások. A világ, a társadalom, az ügyfelek igényei folyamatosan változnak, ami azt jelenti, hogy biztosítási termékeknek is tartaniuk kell velük a lépést. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. piacvezető pozícióját annak is köszönheti, hogy mindig időben ad választ a kihívásokra.

Miért is van szükség biztosítókra? A kérdés alapos megválaszolására nem vállalkozhatunk, ellenben egy rövid ismertetést hasznosnak látunk. A biztosítás intézménye már az ókorban megtalálható volt. Súlya a gazdaságban, illetve biztosításokra való igény folyamatosan fejlődött, egészen korunkig. Látnunk kell, hogy a biztosításoknak a gazdaság egészséges működésében, illetve a folyamatos fejlődés, növekedés biztosításában kiemelkedő szerepük van. Ezt abból is láthatjuk, hogy végig gondolva a gazdasági, pénzügyi rendszer működését észrevehetjük, hogy hol is lép be a biztosítás ezek életébe. A kiszámíthatatlanságnál. Ahol kiszámíthatatlanság van, ott kockázat is található. Legyen az spekulatív, vagy adott esetben elemi kockázat. Mivel ezeket teljesen kizárni nem lehet szükségessé vált egy intézmény létrehívása, melynek a feladata lett a kockázatok hordozta bizonytalanság, illetve a bekövetkező kár negatív hatásainak gyengítése, illetve teljes kiküszöbölése. Rendszeressé vált a közös kárviselés, mely legerőteljesebben a tengeri kereskedelemben volt jelen. A későbbiekben a biztosítás üzleti alapra helyeződött, és megjelentek a klasszikus biztosítók, melyek a mai napig végzik tevékenységüket.

A biztosítók nélkül mind a vállaltoknak, vállalkozóknak, mind a magánembereknek jelentős pénzbeli, illetve termékbeli értéket kellene felhalmozni, azaz kivonni a gazdaságból, ezek ellensúlyozva a kockázatok hatását, illetve a bekövetkező káresemények következményeit. Látnunk kell azonban, hogy ha a gazdaságból kivonásra kerül a forrás, akkor leáll, vagy teljesen lelassul a növekedés, és így stagnálás vagy visszaesés következik be. Láthatjuk tehát, hogy a biztosítóknak hol van a szerepük. Lehetővé teszik, hogy elegendő forrás jusson a gazdaságban a növekedésre, illetve lehetővé teszi bekövetkező kér esetén az újrakezdést, úgy egy gazdasági szereplőnek, mint egy magánszemélynek. Természetesen a fentieken kívül még számtalan területen találkozhatunk a biztosítókkal, mert tevékenységük átszövi a gazdasági és társadalmi élet minden területét.

Nézzünk egy kis cégtörténetet. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. a német Allianz csoport tulajdonában van, mely Európa piacvezető biztosítója. A rendszerváltás után megszűnő Állami Biztosítóból kiválva alakult meg a 1986-ben akkor még Hungária Biztosító néven. A társaság 1990-ben részvénytársasággá alakul, és még ebben az évben 49 %-os részesedést vásárol benne az Allianz csoport, mely folytatva a felvásárlást végül 1996-ban megszerzi a cég 100 %-os tulajdoni hányadát. Az elkövetkező évekre a folyamatos fejlődés volt jellemző, melyben kardinális szerepet játszott az anyacég tőkeereje, illetve aktív jelenléte is. Hamarosan a pénzügyi szektor minden szegmensében találkozhatunk az Allianz nevével, legyen az befektetés, banki szolgáltatás, vagy nyugdíjpénztár. A biztosító nevét 2001-ben változtatta át Allianz Hungária Biztosító Zrt.-re.  

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt Magyarország piacvezető biztosítója. Piaci részesedése díjbevétel alapján 19,60 %. Az életbiztosítási piaci részesedése 13,89 %, a nem-élet biztosítási piaci részesedése pedig 25,42 %.

Térjünk rá most az Allianz Hungária Biztosító Zrt termékkínálatának bemutatására, mely széles palettán mozog. Természetesen nem tudunk minden csomagot bemutatni, melyekkel a biztosító ügyfelei rendelkezésére áll.

  • Kötelező biztosítás
  • CASCO biztosítás
  • Otthonbiztosítások
  • Utasbiztosítások
  • Életbiztosítások
  • Vállalati biztosítások


Elérhetőségek:  
Telefon: 061 421 1 421
Fax: 06 88 591 701