biztoshely biztositas

Allianz Biztosító Zrt - Kalkulátor és online biztosítás kötés itt!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Partnerünk az Allianz Biztosító Zrt

Allianz Biztosító Zrt KalkulátorMindenki tapasztalhatja a biztosítók erőteljes jelenlétét egyrészt Magyarország gazdasági, pénzügyi életében, másrészt a társadalmi szférában. Egyre meghatározóbb a tevékenységük a közösségi élet számos területén. Kiemelten igaz ez az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-re is. Aktív támogatási és szponzorálási tevékenységet folytat, mint például: - baleset-megelőzés, közlekedésbiztonság, sportesemények, sportolók szponzorálása, klíma- és környezetvédelem, pénzügyi kultúra fejlesztése, és nem utolsó sorban társadalmi célú támogatások.

Természetesen az Allianz Biztosító Zrt. is elsősorban egy pénzügyi vállalkozás, melynek célja a nyereséges működés. Ennek a célnak az elérésében kiemelkedő szerepet töltenek be az ügyfelek igényeihez, és élethelyzetükhöz igazodó széleskörű pénzügyi szolgáltatások. A világ, a társadalom, az ügyfelek igényei folyamatosan változnak, ami azt jelenti, hogy biztosítási termékeknek is tartaniuk kell velük a lépést. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. piacvezető pozícióját annak is köszönheti, hogy mindig időben ad választ a kihívásokra.

Miért is van szükség biztosítókra? A kérdés alapos megválaszolására nem vállalkozhatunk, ellenben egy rövid ismertetést hasznosnak látunk. A biztosítás intézménye már az ókorban megtalálható volt. Súlya a gazdaságban, illetve biztosításokra való igény folyamatosan fejlődött, egészen korunkig. Látnunk kell, hogy a biztosításoknak a gazdaság egészséges működésében, illetve a folyamatos fejlődés, növekedés biztosításában kiemelkedő szerepük van. Ezt abból is láthatjuk, hogy végig gondolva a gazdasági, pénzügyi rendszer működését észrevehetjük, hogy hol is lép be a biztosítás ezek életébe. A kiszámíthatatlanságnál. Ahol kiszámíthatatlanság van, ott kockázat is található. Legyen az spekulatív, vagy adott esetben elemi kockázat. Mivel ezeket teljesen kizárni nem lehet szükségessé vált egy intézmény létrehívása, melynek a feladata lett a kockázatok hordozta bizonytalanság, illetve a bekövetkező kár negatív hatásainak gyengítése, illetve teljes kiküszöbölése. Rendszeressé vált a közös kárviselés, mely legerőteljesebben a tengeri kereskedelemben volt jelen. A későbbiekben a biztosítás üzleti alapra helyeződött, és megjelentek a klasszikus biztosítók, melyek a mai napig végzik tevékenységüket.

A biztosítók nélkül mind a vállaltoknak, vállalkozóknak, mind a magánembereknek jelentős pénzbeli, illetve termékbeli értéket kellene felhalmozni, azaz kivonni a gazdaságból, ezek ellensúlyozva a kockázatok hatását, illetve a bekövetkező káresemények következményeit. Látnunk kell azonban, hogy ha a gazdaságból kivonásra kerül a forrás, akkor leáll, vagy teljesen lelassul a növekedés, és így stagnálás vagy visszaesés következik be. Láthatjuk tehát, hogy a biztosítóknak hol van a szerepük. Lehetővé teszik, hogy elegendő forrás jusson a gazdaságban a növekedésre, illetve lehetővé teszi bekövetkező kér esetén az újrakezdést, úgy egy gazdasági szereplőnek, mint egy magánszemélynek. Természetesen a fentieken kívül még számtalan területen találkozhatunk a biztosítókkal, mert tevékenységük átszövi a gazdasági és társadalmi élet minden területét.

Nézzünk egy kis cégtörténetet. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. a német Allianz csoport tulajdonában van, mely Európa piacvezető biztosítója. A rendszerváltás után megszűnő Állami Biztosítóból kiválva alakult meg a 1986-ben akkor még Hungária Biztosító néven. A társaság 1990-ben részvénytársasággá alakul, és még ebben az évben 49 %-os részesedést vásárol benne az Allianz csoport, mely folytatva a felvásárlást végül 1996-ban megszerzi a cég 100 %-os tulajdoni hányadát. Az elkövetkező évekre a folyamatos fejlődés volt jellemző, melyben kardinális szerepet játszott az anyacég tőkeereje, illetve aktív jelenléte is. Hamarosan a pénzügyi szektor minden szegmensében találkozhatunk az Allianz nevével, legyen az befektetés, banki szolgáltatás, vagy nyugdíjpénztár. A biztosító nevét 2001-ben változtatta át Allianz Hungária Biztosító Zrt.-re.  

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt Magyarország piacvezető biztosítója. Piaci részesedése díjbevétel alapján 19,60 %. Az életbiztosítási piaci részesedése 13,89 %, a nem-élet biztosítási piaci részesedése pedig 25,42 %.

Térjünk rá most az Allianz Hungária Biztosító Zrt termékkínálatának bemutatására, mely széles palettán mozog. Természetesen nem tudunk minden csomagot bemutatni, melyekkel a biztosító ügyfelei rendelkezésére áll.

  • Kötelező biztosítás
  • CASCO biztosítás
  • Otthonbiztosítások
  • Utasbiztosítások
  • Életbiztosítások
  • Vállalati biztosítások


Elérhetőségek:  
Telefon: 06 40 421 421
Fax: 06 88 591 701
    

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860