biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt - Online kalkulátorok

Kérjük értékeljen minket...
4.25 of 5 - 8 votes
Thank you for rating this article.

Partnerünk az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt

Aegon Biztosító Zrt
Mikor azt a tervet forgatjuk, hogy bemutatunk, egy biztosító társaságot ne vágjunk mindjárt a közepébe, mert a legteljesebb leírás is azt az érzést kelti az olvasóban, hogy az egész valahogyan lóg a levegőben, nem illeszkedik sehová, olyan mintha valami hiányozna a teljes képhez.

A hiányérzet jogos, mert ahhoz, hogy egy biztosítót igazán a helyére tudjunk tenni, hogy meglássuk valóságos térbeli elhelyezkedését, súlyát a pénzügyi rendszerben, ahhoz először meg kell ismernünk azt a piacot, ahol az adott biztosító tevékenykedik.

Állítjuk, hogy egy egészségesen működő társadalomban a biztosítások, s így a biztosítók is kiemelten fontos szerepet töltenek. Tevékenységük mind a gazdaságban, mind a privát szférában, a felelősség és kockázat megosztásban alapvető jelentőségű. Ugyanígy szerepük nem elhanyagolható a gazdaság élénkítésében sem, hiszen jelenlétük kezelhetővé teszi az üzleti kockázatokat, ellensúlyozza a kiszámíthatatlan tényezőket, mint például az elemi károk, politikai fordulatok. A biztosított nincs rákényszerítve arra, hogy pénzének, termékének tekintélyes részét tartalékolja, s így kivonja azokat a termelő piacról, és holt forrásként fektesse valahol. Ez mindenképpen nagy arányban gátolná a gazdásági fejlődést, hiszen sokkal kevesebb forrás jutna a vállalkozások fejlesztésére. Ugyanakkor a privátszféra vásárlóerejét is gyengítené, ami szintén visszahatna a gazdasági növekedésre. Meg kell említenünk a biztosítóknak azt az el nem hanyagolható szerepét, hogy az állammal karöltve biztosítják, egyrészt a gazdasági szereplőknek, másrészt a lakosság számára az újrakezdés lehetőségét. Természetesen a biztosítások szerepének a teljes körű bemutatása túlfeszítené jelen írásunk kereteit, ezért kezdjünk bele Magyarország egyik vezető biztosítójának az AEGON Biztosító Zrt. megismerésébe.

Az AEGON Biztosító Zrt. (teljes nevén AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.), az AEGON csoport tagja. A hazai élet- és vagyonbiztosítási piac egyik legnagyobb szereplője. Nézzünk is rövid kis cégtörténetet:

 • 1986-ban az akkori Állami Biztosító törzstőkéje szét lett osztva. A tőke és az élő állomány egykettede a Hungária Biztosító Társaságé lett. 1949-ben alakult meg az Állami Biztosító Nemzeti Vállalat
 • 1992-évben szintén fontos fordulópont következett be. Akkor az Állami Biztosítót privatizálták, így a tőke beáramlásának következtével többségi tulajdont szerzett. Ekkor  a biztosító  új neve ÁB-Aegon-ra módosult.
 • 1995-ben az Állami Biztosító 100%-os jogutódja az Aegon lett az aranyrészvények megvásárlásának segítségével.
 • 2004-ben az ÁB-Aegon módosította a nevét, az új neve Aegon Magyarország Általános Biztosító.
 • A biztosítók 2012. I.-II. negyedévi díjbevételi rangsorában a 3. helyen található, amely a kiélezett piaci verseny, és a kedvezőtlen gazdasági környezet negatív hatása mellett nagyon figyelemre méltó. Az AEGON Biztosító Zrt. összesített piaci részesedése jelenleg 9,68 %. Az életbiztosítási piaci részesedése 8, 86 %, a nem-életbiztosítási piacból pedig 10,50 %-os részesedéssel bír. Vezető pozíciót tudott ugyanakkor kivívni 33 %-os részesedéssel a lakásbiztosítási piacon. Erős piaci pozícióját nagymértékben köszönheti a tőkeerős tulajdonosi háttérnek, illetve a folyamatosan bővülő szolgáltatásoknak. Széleskörű termékkínálatával a lakosság minden szegmensét meg tudja szólítani.


kis nyil tartalomban Kötelező biztosítás kalkulátor
12 biztosító díja online kedvezménnyel!
  kis nyil tartalomban Casco biztosítás kalkulátor
Most még olcsóbb mint valaha!
kis nyil tartalomban Lakásbiztosítás kalkulátor
Olcsó lakásbiztosítás percek alatt!
  kis nyil tartalomban Utasbiztosítás kalkulátor
Több biztosító ajánlata egy helyen!

 

Ismerkedjünk meg ezek után azokkal a termékekkel, melyeknek köszönhetően sikerült megőrizni likviditását, illetve melyeknek köszönheti népszerűségét, ismeretségét.

1.   Gépjármű biztosítások: 

 • kötelező biztosítás
 • casco biztosítás
 • motorkerékpár casco

2.   Lakásbiztosítások:

 • lakásbiztosítás
 • nyaralóbiztosítás

3.   Utasbiztosítások:  

 • utasbiztosítás
 • síbiztosítás
 • buvárbiztosítás

4.   Balesetbiztosítás: 

 • családi balesetbiztosítás
 • közlekedési balaesetbiztosítás

5.   Kisállat biztosítás

6.   Életbiztosítás:    

 • kockázati életbiztosítás
 • baleseti életbiztosítás

7.   Mini biztosítások:  

 • kerti biztosítás
 • kerékpár biztosítás

Természetesen az egyes biztosítási fajtákon belül számtalan csomag közül válogathatunk, mondhatjuk azt, hogy teljes mértékben személyre szabottan. Meg kell említenünk azt, hogy fenti termékek népszerűségében fontos szerepet játszik a könnyű elérhetőség, ami azt jelenti, hogy köthetünk biztosítást értékesítési pontokon, ügyfélszolgálatokban, alkuszokon keresztül, biztosításközvetítők segítségével, és nem utolsó sorban online is. Utoljára nézzük meg az AEGON Biztosító Zrt. elérhetőségeit.

Cím: 1091 Budapest Üllői út 1.
Postacím: 1813 Budapest Pf. 245.
Telefon: 36 1 477 4800
Fax: 06-1-477-4800
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.