biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosítás felmondása - Kötelező biztosítás, Casco, Lakásbiztosítás esetén

Kérjük értékeljen minket...
4.54 of 5 - 39 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítás felmondása több ok miatt is lehetséges, sőt szükséges is lehet. Oldalunkon bemutatjuk a biztosítás felmondásának lehetőségeit, okait és a tennivalókat, melyeket saját Ügyfeleinktől természetesen teljes mértékben átvállalunk!

A biztosítás felmondása alkalmával kitöltendő nyilatkozatot itt töltheti le.


A
biztosítási portálunkon kötött biztosító váltásos szerződések esetén a felmondási ügyintézést átvállaljuk az Ügyfeleinktől automatikusan, amennyiben megbízása az évforduló napja előtti 31. napig megérkezik hozzánk! Amennyiben ez az időpont hétvégére esik, mindenképp beszéljen ez ügyben velünk telefonon, ugyanis ez esetben a felmondást csak és kizárólag előre egyeztetést követően tudjuk vállalni!


Évfordulós biztosítás felmondása - űrlap kitöltő

Töltse ki az alábbi űrlapot, és a megadott email címre elküldjük Önnek a kitöltött felmondó nyilatkozatot. A felmondási dokumentumot ezt követően legyen kedves kinyomtatni, aláírni és elküldeni a biztosítójának.

Nem adta meg a biztosítás típusát!

Nem adta meg a felmondás okát!

Nem adta meg a biztosítót!

Nincs kitöltve!

Nincs kitöltve!

Nincs kitöltve!


Invalid Input

Nem adta meg a nevét!

Nem adta meg a lakcímet!

Nem adta meg az e-mail címet!

Nem adta meg a telefonszámot!

Nem pipálta ki, hogy nem robot


Kötelező biztosítás felmondás okai és a tennivalók!

Biztosítás felmondás (biztosító váltás): Évente egy alkalommal lehetséges biztosító váltást eszközölnünk. A kötelező biztosítás felmondása dokumentumnak 30 nappal az évforduló előtt meg kell érkezzen a társasághoz! A kötelező felmondása nyilatkozatot eljuttathatja a biztosító részére személyesen, postán vagy faxon is!

A kötelező biztosítás felmondási nyilatkozatnak az alábbi adatokat kell tartalmaznia: név, cím, rendszám, kötvényszám, évforduló napja és a felmondás leadásának a napja. Esetleges adminisztrációs problémák esetén a felmondást igazolni kell, ezért annak másolatát tartsa meg!

Olvassa át a kötelező biztosítás váltás tudnivalóit itt!

Érdekmúlás: Adás-vétel, üzembentartó bejegyzése, vagy végleges kivonás esetén beszélünk érdekmúlásról. Ez esetben az igazoló dokumentumokat el kell küldenie a biztosítójához!

Közös megegyezés: Alapos indok esetén és az Ügyfél és a Biztosító kétoldalú megállapodása alkalmával a biztosítás felmondható közös megegyezéssel is bármikor, de mind a két félnek partnernek kell lennie ebben az ügyben!

Díjnemfizetés: Abban az esetben, ha a kötelezőnk díjnemfizetéssel miatt szűnik meg. Ez esetben egy évig csak annál a biztosítónál lehet megkötni a kgfb szerződést, ahol az megszűnt, és visszamenőleg meg kell fizetni a fedezetlenségi díjat és a baleseti adót is!


Casco biztosítás felmondása

A casco felmondásának okai teljes mértékben megegyeznek a kötelező biztosítás felmondási okokkal. A tennivalók is ugyanazok e módozat esetében! A lemondó nyilatkozatért és az ide tartózó információkért ide kattintson!

Lakásbiztosítás felmondása:

Felmondó nyilatkozatot itt talál amivel felmondhatja lakásbiztosítását!

Lakásbiztosítás váltás:a váltás az évforduló előtt 60 nappal eszközölhető, a felmondásnak a biztosítóhoz be kell érkezzen az éfvorduló napja előtt 30 nappal.

Érdekmúlás: Adás-vételt követően a lakásbiztosítási szerződés felmondható, melyhez az ingatlan eladási szerződését a kötvényszámmal együtt kell eljuttatni a biztosító részére.

Közös megegyezés: Alapos indok esetén és az Ügyfél és a Biztosító kétoldalú megállapodása alkalmával a biztosítás felmondható közös megegyezéssel is bármikor, de mind a két félnek partnernek kell lennie ebben az ügyben!

Díjnemfizetés: Ez nem a legszerencsésebb megszüntetési ok, ugyanis az esedékességtől számított 60 napig a biztosító vár a befizetésre és ezzel egy időben adja is a kockázatot! Ha az összeg nem kerül befizetésre, eme időszakot a társaság respiró díj címszóval behajthatja!


Biztosítás felmondása szabályai: Akár váltás miatt, akár más okból biztosítást készülünk váltani, feltétlenül tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan mik a biztosítás felmondása szabályai. A leglényegesebb lépés minden ilyen esetben, hogy letöltsük az internetről a felmondó nyilatkozat mintát, mely oldalunkon nagyon egyszerűen és gyorsan elérhető. A legtöbb biztosítás esetében fontos az ügyfélnek, hogy a felmondás napján megköthesse új biztosítását, amihez mi minden segítséget megadunk. Erre azért is nagyon oda kell figyelni, hiszen például a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás esetében már egy nap kimaradásakor is fedezetlenségi díjat kell fizetni.

Persze akár lakás, gépjármű, vagy életbiztosításról van szó, nem elvárás az évenkénti felmondás és váltás, de igazából akkor járhatunk jól, ha akármelyik szerződésünkre vonatkozóan figyelemmel kísérjük az évfordulók dátumát és még ez előtt időben felülvizsgáljuk érvényes szerződésünket. Ha ellátogat alkuszi oldalunkra, itt minden fajta biztosítás tekintetében eléri az összes vezető biztosító ajánlatát, szerződéses feltételeit,tarifáit, így könnyen összehasonlíthatók azok egymással és az Ön érvényes biztosításával egyaránt. Ha valaki ezek után úgy dönt, hogy vált, akkor minden képen meg kell ismerje, mik jelenleg a biztosítás felmondás szabályai.

A legsarkalatosabb pontja ezen szabályoknak az időben történő felmondás. Tehát amikor már letöltöttük a felmondó nyilatkozatot, azt a formának megfelelően szabályosan kell kitölteni, szerepeltetni szükséges az élő szerződés számát, a szerződő fél személyes adatait és természetesen a biztosítás nemétől függően a többi fontos részletet. Gépjármű biztosításnál például az autó rendszámát, gyártmányát. A lakásbitósításoknál nem szabad megfeledkezni arról, hogy amennyiben a biztosított ingatlan címe és a szerződő fél lakcíme nem azonos,akkor mindkettőt fel kell tüntetni a felmondó nyilatkozatban.

A biztosítás felmondás szabályai akkor kerülnek maradéktalanul betartásra, hogyha a felmondó levelünk a biztosítási törvényben előírt határidőn belül be is érkezik a biztosítóhoz, mely az esetek többségében a lejárat előtt 30 nap. Akkor lehetünk igazán nyugodtak, ha felmondásunk átvételéről mi is kérünk egy írásos visszaigazolást.