biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás váltás időpontja 2023/2024 - Ezt jó ha tudja

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Az autósok számára igen nagy fontossággal bír, hogy mikor van a kötelező biztosítás váltás időpontja. Aki ezt netán elmulasztja, az rosszul járhat, így érdemes odafigyelni erre a fontos kérdésre. Akinek 2010.01.01. előtt vett járműve van, annak a váltási időpont változatlanul november 01. és december 31. közé esik. Nagyon kell viszont arra figyelni, hogy ebben az esetben a meglévő biztosítás felmondásának legkésőbb december 1.-én 24 óráig be kell érkezni az adott biztosító társasághoz méghozzá úgy, hogy ez időpontig iktatásra is kerüljön a felmondó levél.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Azoknak az autósoknak, akik 2010. január 1. után vásárolták kocsijukat, amely napon érvénybe lépett kötelező biztosítási szerződésük, a rákövetkező évben dátum szerint ugyan abban az időpontban következik be a kötelezőbiztosítási évfordulójuk. Természetesen ebben az esetben is él az a szabály, hogy a felmondásnak 30 nappal az évforduló előtt be kell érnie a biztosítóhoz. Ilyenkor a váltást elkezdhetjük intézni az év végi kampány során, de a biztosítási szerződésünk kizárólag a szabályok szerinti időpontban lép majd életbe, így nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy az életbelépés időpontjáig a meglévő, élő biztosítást kell fizetnünk.

Amikor valaki közös megegyezéssel oldja meg a kötelező biztosítás váltását, akkor természetesen nem szempont a határidő, azonban nagyon fontos szem előtt tartani azt, hogy a legkifizetődőbb megoldás, ha a felmondás időpontját arra a napra kérjük, amelyik a pénzügyileg rendezett időszak utolsó napja, így senkit nem ér veszteség.

Miután a kötelező biztosítás váltás időpontja igen lényeges dolog, ez alapvetően behatárolja a lehetőségeket, de e mellett persze mindenkinek az számít, hogy melyik társaságnál milyen díjakat talál. Ma már tudjuk, hogy a biztosítók év közben, akár több alkalommal is bármikor hirdethetnek új tarifát, ezért a legjobban akkor jár, ha itt a mi oldalunkon folyamatosan nyomon követi a díjak alakulását és ennek tükrében készíti elő, hogy amiikor itt az ideje, vált, vagy érdemesebb lesz maradni. Még amire felhívjuk minden autós figyelmét a kötelező biztosítás váltás időpontja kapcsán, hogy időnként érdemes ellenőrizni a kötvényben szereplő dátumot, hisz aki kicsúszik az időből, annak a következő egy év során nem lesz lehetősége biztosítót váltani.