biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás kw táblázat, határok és biztosítás kötés

Kérjük értékeljen minket...
3.00 of 5 - 6 votes
Thank you for rating this article.

2011 óta köztudottan a kötelező biztosítási díj az autó kW teljesítménye alapján kiszámításra. E szerint az alábbi határok szerint változik a biztosítási díj. A kötelező biztosítás kW táblázat tehát meghatározza, hogy ennek függvényében az adott gépjármű melyik díjcsoportba kerül besorolásra a motor teljesítménye szerint.

A módosítás legfőbb jelentősége abban rejlik, hogy minél nagyobb egy jármű teljesítménye, annál nagyobb sebességre képes, ezzel pedig megnövekszik a baleset lehetősége is.

  • 0-37 kW közötti gépjárművek
  • 38-50 kW közötti gépjárművek
  • 51-70 kW közötti gépjárművek
  • 71-100 kW közötti gépjárművek
  • 101-180 kW közötti gépjárművek
  • 180 kW feletti gépjárművek

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Mivel kötelező biztosítást minden gépjárműre kötni kell, amellyel részt veszünk a forgalomba, ezért érdemes oldalunkra ellátogatni, ahol megtalálható a kötelező biztosítás kW táblázat és ebben mindenki könnyen meg tudja keresni, járműve melyik kategóriába tartozik. Ha ezzel már tisztában van, akkor ennek tudatában kérheti az egyes biztosítók ajánlatait, és már azt a díjat mutatja meg a kalkulátor, melyet az adott társaságnál fizetné, ha őket választja.

Amikor ezen módszert alkalmazva honlapunkon keresztül végzi el az előzetes számításokat, nagyon jól járhat, hisz azonnal össze tudja hasonlítani mind a 14 vezető biztosító társaság tarifáját, sőt még az ajánlott szolgáltatásuk tartalmát is, így kényelmesen a számítógép előtt ülve rögtön meg tudja állapítani, melyik lehet az Ön számára legjobban megfelelő módozat. A biztosítási kalkulátor használata rém egyszerű, nem kell szakértőnek lenni hozzá, viszont óriási előnyökhöz juthat ezzel. Miután minden társaság saját fejlesztésű, egyedi tartalmú szolgáltatással jelenik meg a piacon, így csak hasznára válhat, hogy majdnem minden biztosító termékét egyszerre megismerheti és láthatja a különbségeket a konstrukciók, díjak terén. Igen jelentős különbségek lehetnek annak ellenére, hogy a kötelező biztosítás kW táblázat alapján kerül kiszámolásra mindenhol és a határok egyformán vannak megszabva, azonban sokat számít, hogy a választható kiegészítők terén nagyok az eltérések tartalmat és árat illetően is. Ennek megfelelően, amikor már látni lehet a teljesítmény alapján kiszámított díjat, akkor fontos, hogy felszereljük az alapmódozatot az általunk szükségesnek vélt kiegészítőkkel és ezzel együtt adjuk meg a kalkulátornak az újabb utasítást, hogy végezze el a számítást. Még arra is felhívjuk figyelmét amennyiben rajtunk keresztül igénybe veszi ezt a lehetőséget, hogy nagy jelentősége van a teljesítmény és minden más adat pontos beírásának, hiszen ezek alapján számol a program. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha valaki figyelmetlenségből elír valamit, akár az is lehet a következménye, hogy a kalkulátor az igénybe vehető kedvezményeket nem írja ki pontosan. Ez pedig anyagilag sokat jelenthet.

Aki velünk együttműködve intézi kötelező biztosítás kötésé, azzal nem fordulhat elő, hogy bármilyen lépés kimaradna az ügymenetben, egy megbízás birtokában az egész szerződéskötési menetet végigkísérjük, és Önnek nem lesz más tennivalója, mint kiválasztani, hogy melyik biztosítónál, milyen összetételű csomagot szeretne megkötni, majd a gyorsan kézhez kapott szerződését aláírni. Ami még a mellett szól, hogy nálunk teljes körű szolgáltatást kap, az, hogy amikor váltani készül, az élő megszüntetni kívánt szerződésének felmondását is intézzük minden külön díj nélkül.

Összegezve, oldalunkra való belépés után nyomban meg lehet keresni a kötelező biztosítás kW táblázatban, hogy járműve mely kategóriába tartozik, amikor ez meg van, a kalkulátor segítségével le tudja kérni a biztosítók ajánlatait és választani képes. A legnagyobb előnnyel azok az autósok számolhatnak, akik nem várják meg, hogy csak pár nap válassza el őket kötelező biztosítási évfordulójuktól, mert aki rendszeres időközönként meglátogatja oldalunkat, az állandóan naprakész adatok birtokába juthat. Ez ma már azért is jelenthet sokat, mert a biztosítók már nem csak évente egyszer jogosultak díjat hirdetni, hanem megtehetik ezt bármely napon egész év során. Ha menet közben tehát elolvassa rendszeres időközönként a legfrissebb információkat, akkor idejében fel tud készülni a lehetőségekre, és a mikor eljön az idő, hogy válthat, már jó előre tudni fogja, hogy mi tévő legyen, melyik biztosítót válassza, megéri-e maradni a jelenleginél, vagy talált olyan tarifákat, melyekért inkább érdemes váltani.