biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás díjszámoló

Kérjük értékeljen minket...
3.92 of 5 - 437 votes
Thank you for rating this article.

Kötelező biztosítás kalkulátor - Itt számolhatja ki a kötelező biztosítását azonnal, ahol meg is kötheti a kgfb szerződését online kedvezménnyel.

Az alábbi kérdések megválaszolása után azonnal indul a kötelező biztosítás kalkulátor.

Kötelező biztosítás kalkulátor online 2021/2022 ✅ - Kgfb kötés, váltás, 11 biztosító díjával, mely 10 perc alatt megköthető. Biztosítási alkusz portálunk áll rendelkezésére.

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás
 

Ha a 2009. évi LXII. törvény értelmében már úgyis kötelező megkötni ezt a biztosítást, nem mindegy, hogy a piacon lévő biztosító társaságok közül melyiket választjuk. A könnyebb ügyintézés miatt fontos, hogy ismert legyen, viszont senki sem szeretne a szükségesnél több pénzt kiadni. Márpedig az éves szinten akár több tízezer forintos árkülönbözet létező jelenség, és nem feltétlenül minőségbeli eltérés következménye. Egy kis utánajárással, kalkulátor segítségével könnyen megtalálhatjuk azonban a számunkra legkedvezőbb ajánlatot.

A kötelező biztosítás, mint felelősség típusú biztosítás, a gépjármű üzemeltetése közben másnak okozott kárt téríti meg. A közúti forgalomban csak érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező gépjármű: személygépkocsi, motorkerékpár, teherautó, lakókocsi, utánfutó, rendszám nélküli robogó és mezőgazdasági jármű vehet részt. Súlyos következményekkel járhat, ha a közúti közlekedésben résztvevőnek nincs kötelező biztosítása. Ezért már mielőtt elhoznánk gépjárművünket a kereskedőtől, érdemes egy szerződésre szert tennünk. Online bármely társaság ajánlatát megtekinthetjük. A kereskedőnél viszont nem biztos, hogy a legszerencsésebb ajánlatba futunk bele. Picit előre gondolkodva érdemes már egyúttal a Casco biztosítást is megkötni. Együttkötéssel ugyanis jelentős kedvezményekre tehetünk szert. Sokan nem tudják, hogy nem csak Casco-kötelező kombinációban él az árengedmény. Ugyanannál a biztosítónál az újonnan kötött vagy már meglévő lakásbiztosításunkkal is nagyon jól járhatunk.

Van még egy eset, amikor kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötnünk. Ez a biztosítóváltásnál történik meg. Biztosításunk pontosan egy évig él. A jelenleg érvényes jogszabályok szerint az a nap tekintendő biztosítási évfordulónak, amikor szerződésünk lejár. Azok a biztosítások, amik év vége felé járnak le, no-vember végéig mondhatók fel, míg az év közben esedékes, a lejárat előtt legfeljebb 60, legalább 30 nappal. Tehát a felmondó nyilatkozatot legkésőbb a szerződés lejárta előtt 30 nappal meg kell küldeni a jelenlegi biztosítónak, csak utána választhatunk másikat. Ez a biztosítóváltás évente csupán egyszer lehetséges. Azonban még szerződésbontás előtt érdemes a biztosító társaságok ajánlatait összevetni, és csak akkor váltani, ha kedvezőbb biztosítást találunk.

A 2010 előtt vásárolt gépjárművek évfordulója egységesen január 1-jén van, tehát az előző biztosítás felmondása december 1-ig lehetséges. A 2010-ben, vagy később vásárolt járművek évfordulója a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás életbe léptének keltezésével egyezik meg. Ettől kell a 30 napot visszaszámolni. Amennyiben már nincs szükségünk a biztosításra, mert eladtuk járművünket, a befizetett biztosítási összeget időarányosan visszakapjuk. Mindenképp ügyelni kell azonban arra, hogy a biztosítás felmondása csak írásban lehetséges. Ha nem érkezik be időben a nyilatkozatunk, és erről mit sem tudva nem fizetjük a még életben lévő biztosítási díjunkat, fedezetlenségi díjat róhatnak ki ránk, ami akár az éves díj többszöröse is lehet. Ez azért következhet be, mert a fel nem mondott biztosítás automatikusan tovább él. Ha el akarjuk kerülni az ilyen és ehhez hasonló kellemetlen helyzeteket, forduljunk biztosítási brókerhez, aki a meglévő biztosítás felmondásában és az új, sokkal kedvezőbb megkötésében is segíteni fog. Ne felejtsük el felmondólevelünkhöz csatolni személyes adatainkat, a jármű adatait, a meglévő, egyben felmondásra kerülő szerződésünk számát és a kötvényszámot. Ha bizonytalanok lennénk, inkább érdeklődjünk az ügyfélszolgálaton, hogy elegendő dokumentumot küldünk-e be a biztosító társasághoz. Az ügyfélszolgálati átvételi igazolást, a tértivevény szelvényt és az ajánlott levélről szóló igazolást feltétlenül meg kell őriznünk. Ezzel tudjuk igazolni, hogy megtettük a szükséges lépéseket. Ha valamiért mégiscsak a régi biztosítónál marad gépjárművünk, jobban járunk, ha fizetjük a megajánlott díjat. Csak így kerülhetjük el a fedezetlenségi díjat.

Az éves biztosítási tarifát több tényező befolyásolja. Elsősorban az autó teljesítménye, márkája, a gépjármű kora, másrészt az üzembentartója. Nem mindegy, hogy ki használja a gépjárművet, mennyire tapasztalt vezető. Az is számít a díjkalkulációnál, hogy az üzembentartó milyen munkát végez és hol, nyugdíjas vagy aktív korú. További díjcsökkentő tétel lehet, ha köztisztviselő, közalkalmazott, ha családos, illetve ha a választott biztosítónál casco, élet- vagy lakásbiztosításunk is van, amit online vagy csoportos díjbefizetéssel rendezünk.

Ha az üzembentartó okozott már balesetet, az éves díj a bonus-malus rendszer alapján kerül besorolásra, azaz a vezető nem kap kedvezményt, sőt még pótdíjat is kénytelen fizetni. Ezzel szemben a balesetmentesen közlekedőket jutalmazzák. A kezdő üzembentartók A00 besorolása biztosítási időszakonként lép előre egy-egy fokozatot a besorolási ranglétrán. Minél tovább sikerül valakinek kármentesen közlekednie, annál nagyobb díjkedvezményben részesül.

Miért érdemes körülnézni kötelező biztosítás kötés vagy váltás esetén?

Rossz hír az autósoknak: robbanás várható a kötelező biztosítás árában - Évközben várható a KGFB biztosítás díjának robbanásszerű növelése - vélik a Biztoshely Biztosítási alkusz cég szakértői - hiszen a korábbi éveket jellemző, novemberi kampány csupán már csak 1,1 millió olyan járművet érint, amelyet 2010. előtt helyeztek forgalomba. A 2010-től módosult, új KGFB törvény alapján, a 2010 után vásárolt autók, kismotorok, utánfutók és egyéb rendszámozott gépjárművek kötelező fordulónapja a vásárlás napjára esik.

A most induló novemberi kampányban, az Biztoshely Biztosítási alkusz átlagosan 10%-os díjemelkedéssel számol, azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank egy ombudsmani jogszabály módosítási javaslat hatására, felszólította a cégeket a díjszabások felülvizsgálatára, ez drasztikus változást, év közbeni díjnövekedést fog eredményezni. Az alkusz szerint, az intézkedés megvédi ugyan, a kárt okozó gépjármű tulajdonosokat a biztosítók extra magas díjaikkal szemben, vagy éppen a luxus, ill. a nagy teljesítményű autók tulajdonosait, üzembentartóit az extra magas tarifáktól, azonban a biztosítók az így kieső bevételeiket - a stabilitás fenntartásához, eredményesség eléréséhez – pótolniuk kell, azaz más megoldás nem lévén, a kieső bevételt szétosztja és ráterheli a rendszerben lévő többi járműtulajdonosra.

Éppen ezért, a korábbinál sokkal nagyobb figyelmet és körültekintést igényel az év közbeni KGFB váltás az autótulajdonosoktól, hiszen aki nem vált, az egy évre fog a kedvezőtlenebb díjba ragadni. Jelenleg átmeneti időszakban vagyunk, amely 2021.07.01-ig tart és ezt követően fogja kiemelten ellenőrizni az MNB a díjkorrekció bevezetését. Az év közben váltó autótulajdonosok segítése érdekében, januártól a Biztoshely Biztosítási Portálon minden nap a KGFB kampányhoz kötődik és segít eligazodni ügyfeleinek az akár naponta változó díjak rendszerében.

Miért drágul évfőrl évre a kgfb díja?

Indokolatlannak tartja a gépjármű-biztosítás 20 százalékos emelését a Magyar Autóklub. A vírushelyzet okozta korlátozó intézkedések átrendezték az emberek mindennapjait, amely alól a gépkocsi-közlekedés sem kivétel, erre kiemelt figyelmet kellene, hogy fordítsanak a biztosítók a 2021. évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjainak megállapításakor, véli a Magyar Autóklub.

Kovács Kázmér a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke, elfogadhatatlannak tartja a biztosítók 20 %-os KGFB-nak emelését. Indokolható ugyan a díjak emelése, azonban a benzinárak folyamatos követése is jelzi, hogy jelentős mértékben csökkent a gépkocsi-közlekedés. Egy előre meghatározott türelmi időszakot követően a Magyar Nemzeti Bank, az extrém károkozói pótdíj vonatkozásában, vizsgálatot helyezett kilátásba, ugyanakkor ha a biztosítók figyelmen kívül hagyják a járvány okozta változásokat, szükség lenne a díjképzés vizsgálatának kiterjesztésére.

Az évfordulós KGFB váltással érintet gépjárművek díjmegállapítása lezárult, amely a 10 évnél idősebb gépjármű tulajdonosokat, üzembetartóit érinti, azonban a 2010.01.01. után vásárolt járművek esetében - melyeknek fordulónapja a vásárlás napja - a díjmegállapítás jelenleg is tart, ezért volna/van még létjogosultsága, a fent jelöl szempontok érvényesítésének.