biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás, MNB lakásbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.


Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás,
amelynek létrehozását a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezte, tételes ellenőrzőt szabályok kialakításával olyan alapcsomagok ajánlásával, amelyek a leggyakrabban előforduló, a háztartásokat érintő kockázatokra nyújt védelmet. A lakásbiztosítási termékről általánosságban elmondható, hogy a biztosítással kapcsolatos minden lépés az online térben zajlik, a kárrendezés akár már 5 munkanapon belül megtörténik és már az alapcsomag is rengeteg extra szolgáltatást tartalmaz, amely további új kiegészítőkkel bővíthető.


minositett fogyasztobarat lakasbiztositas mnb ajanlassal

A fent említett leggyakoribb kockázatok közül kiemelendő:


- betörés
- tűz
- vihar
- villámcsapás
- árvíz
- földrengés
- robbanás
- rongálás

Az újfajta lakásbiztosítás már felár nélkül is több kockázatra kiterjedően nyújt fedezetet, de a legfontosabb jellemzőit itt gyűjtöttük össze

1) Üvegtörésre és a zöldberendezéseket érintő kockázatokra is fizet, legyen szó szélenergiai berendezésekről, napkollektorról, geotermikus hőszivattyúról, ajtó-, ablaküvegről, télikert-, vagy teraszüvegről
2) Széleskörű a kiegészítő termékpaletta, amely a háztartásban jellemzően előforduló, szakembert igénylő meghibásodás esetén, 24 órán belül segítséget nyújt, bizonyos esetekben a betöréses lopás vagy rablás során eltűnt készpénz és ékszerek után is kártérítést fizethet, illetve a megsérült sírkő helyrehozatalának költségei alól mentesíti a hozzátartozókat.
3) Kiemelkedően gyors az ügyintézés hiszen, kárszemlére 5 munkanapon belül időpontot kell adnia a biztosítónak és a kifizetésnek is 5 munkanapon belül meg kell történnie.
4) Az MNB minősített fogyasztóbarát konstrukciója új értéken fizet, így a károsultak sújtó többletköltségek nélkül a megsemmisült épületek újjáépíthetőek, ingóságok pótolhatóak.
5) Mind a biztosítás megkötése, mind a kárbejelentés, a kárrendezés, vagy akár a szerződés felmondása is online történik.

További díjcsökkentés érhető el a lakásbiztosításban ha:

- a díjat csoportos beszedési megbízással kerül kiegyenlítésre (-5%)
- az e-kommunikáció választása esetén (-10%)
- az éves díj egy összegben történő teljesítése esetén (-8%), félév teljesítése esetén (-4%)
- ugyanannál a biztosítónál van élet vagy gépjármű biztosítása is (-8%)