biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

10 éves autóra köthető casco?

Kérjük értékeljen minket...
4.33 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Sok használt autó tulajdonosban merül fel a kérdés, hogy 10 éves autóra köthető casco? A biztosítóknál a casco általános „felső korhatára” 10 év, de sok társaság kidolgozott olyan konstrukciót, mellyel 12 éves gépjárműre is meg lehet kötni ezt a fajta biztosítást.

Számolja ki casco biztosítását itt! 

Ennek azért is van nagy jelentősége, mert Magyarországon ma már jóval nagyobb a használt autó tulajdonosok száma, mint az újé, ezek életkora nagy százalékban eléri a tíz évet, azonban tíz használt autóból csak átlag minden negyedik rendelkezik cascóval. Pedig egy egyszerű számítással láthatóvá válik, hogy egy használt autónál karambol esetén mekkora terhet jelent az alkatrészcsere, nem csak annak beszerzése, de ára is. Ezeknek a járműveknek már önmagában a fenntartása is elég sokba kerül és ha az éves casco díjat nézzük az a költségek töredéke csak.

Ha ellátogat oldalunkra, azonnal választ kap kérdésére, hogy 10 éves autóra köthető casco? Csak be kell ütni a keresőbe a kérdést és azonnal láthatja melyek azok a biztosítók, melyek kínálják azt a fajta terméket, amellyel akár 12 éves autó is bevonható casco fedezet alá.

Igen népszerű termék az a casco biztosítás, amelyik 10 évesnél idősebb autóra is megköthető. A szolgáltatás akkor is igénybe vehető, ha a jármű túlhaladta azt a kort, mely a korábbi casco szerződésben kitételként szerepelt. A legtöbb biztosítónál így is működik a dolog, tehát első lépésben 10 éves korig kötik a szerződést, majd amikor az autó betölti ezt a kort, akkor egy új szerződéssel cascóra tehetünk szert a jármű 12 éves koráig. Ezen konstrukciók esetén is természetesen lehetőség van kiegészítőket igénybe venni, úgy mint az assistance szolgáltatás, poggyászbiztosítás. A módozat igénybe vehető személygépkocsik mellett terepjárókra és maximum 3,5 tonnás tehergépjárműre is.