biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Utasbiztosítás díjszámoló

Kérjük értékeljen minket...
4.64 of 5 - 183 votes
Thank you for rating this article.

Utasbiztosítás kalkulátor rendszerünk jelenleg az alábbi biztosítókdíját számítja ki Önnek (EUB, Alfa, Allianz, Uniqa, Colonnade, Mapfre, Union, Cherrisk), mely online meg is köthető és bankártyával fizethető. Segíthetünk? Hívjon: 06-70-7030-860


Utasbiztosítás - Az első és egyben legfontosabb tisztáznivaló az az, hogy nem helyettesíthető az Európai Egészségbiztosítási Kártyával. Sokan úgy hiszik, ugyanazt tudja az EU-s kártya, mint az utasbiztosítás. Sajnos nem. Az utasbiztosításért fizetni kell ugyan, de cserébe segítséget kapunk akkor is, ha elveszik vagy megrongálódik a poggyászunk, ha hirtelen fogorvosra van szükségünk, ha asszisztenciaszolgáltatásra, jogvédelemre, tolmácsra van szükségünk, ráadásul felelősségbiztosítást is tartalmaz.

EU-s kártyával vészhelyzet esetén kizárólag államilag finanszírozott intézményekben látják el a rászorulókat, és egyáltalán nem biztos, hogy ingyen. Orszá-gonként ugyanis változó az egészségbiztosítási rendszer, mindenhol más az el-képzelés a sürgősségi betegellátás anyagi vonzatáról. Nem kifizetődő hát ha-zardírozni pár ezer forintos kiadás miatt. Ennyit megér a nyugalmunk. Ha a biztosítás mellett döntünk, érdemes online felületen megkötni. A számtalan ajánlat közül remélhetőleg sikerül az utazásunkhoz legmegfelelőbb módozatot megtalálnunk. Az, hogy kellő körültekintéssel jártunk-e el, majd csak az utazás végeztével fog kiderülni. Az online kötés egyik nagy előnye azon kívül, hogy gyors, az hogy bárhol megköthető. Arra mindenesetre fontos ügyelni, hogy visszafelé nem lehet biztosítást kötni, a korábban keletkezett káreseményre nem fizet a biztosító, s segítségre is csak a szerződés létrejöttétől számíthatunk.

Szerződéskötés előtt mindenképp tájékozódjunk a feltételekről. Fontos tudni, hogy milyen limitek vannak, és mely káreseményekre vonatkozik utasbiztosítá-sunk. Értékeinket mindenképp biztosítsuk!

A szerződéshez meg kell adnunk a következő adatokat:
- Mi utazásunk kiindulási pontja és célállomása? Nem mindegy, hogy Eu-rópa kategóriájú vagy veszélyesnek minősülő országba szeretnénk eljut-ni. Mindenesetre a kormány honlapján veszélyesnek minősülő országok-ba szóló útra nem fogunk tudni biztosítást kötni.
- Hagyományos, kirándulós, városnézős útra megyünk vagy kihasználjuk az extrém sportolási lehetőségeket? Ez utóbbi árkalkulációja magasabb lesz. Nem véletlenül! Egy mentőhelikopteres mentés ára kórházi ellátással együtt több millióba is belekerülhet.
- Milyen közlekedési eszközzel tervezzük az utazást?
A kért adatok megadása után választhatjuk ki a nekünk legjobban tetsző ajánlatot.

Az utasbiztosítás a következő szolgáltatásokat nyújtja:
- Asszisztencia szolgáltatás: Telefonos segítségnyújtás a biztosító által. Ha bajba kerülünk, meg tudják mondani, hova fordulhatunk, abban a hely-zetben hogyan tudnak segíteni rajtunk.
- Poggyászbiztosítás: Leginkább repülővel történő utazás esetére ajánlott. Ha eltűnnek vagy megsérülnek csomagjaink, még nagyon jól jöhet. Baj esetén jeleznünk kell a problémát a légitársaság képviseletének. A pon-tosan megírt jegyzőkönyv lesz majd az alapja a későbbi kárrendezésnek.
- Baleset-, élet- és betegségbiztosítás: A hagyományos életbiztosítás által nyújtott alapszolgáltatásra lehet számítani. Ha veszélyes tevékenységek-nek szentelünk időt utunk során (búvárkodás, ejtőernyőzés…stb.), min-denképp erre kitérve kössük meg a biztosítást. A hagyományos utasbiz-tosítás nem lesz elegendő.
Amennyiben balesetet szenvedünk, értesítsük a rendőrséget, ha személyi sérülés történt, a mentőket is. Ne felejtsük el jelezni a biztosító felé a káreseményt. Ha elmentjük telefonunkba a segélyhívó számokat és az utasbiztosítónk telefonszámát, gyorsan tudunk intézkedni.
Ha megbetegednénk, bizonyos esetekben jogosultak vagyunk ingyenes szakorvosi ellátásra, bizonyos esetekben nem. Általánosságban elmond-ható, hogy a sürgősségi esetekben számíthatunk leginkább segítségre. Receptírásért, általános orvosi vizsgálatért fizetni kell. Érdemes ezekkel megvárni a hazautazást.
- Jogvédelem: Ha hirtelen ügyvédre, szakértőre lenne szükségünk, a szer-ződésben lefektetett összegig fedezi a biztosító perköltségünket, illeték-díjunkat, óvadékunkat. Biztosításkötésnél külön kérni kell, mert nem minden utasbiztosítási módozatban található meg.
Előfordulhat, hogy szükségünk lesz magyar nyelvű online ügyfélszolgálatra. A szolgáltatás igénybe vételéhez adjuk meg kötvényszámunkat vagy foglalási számunkat, e-mail címünket, a biztosított nevét és azt az üzenetet, amit szeret-nénk elküldeni.

Jó, ha tudjuk, 3 órás légi járatkésés esetén már kártérítés igényelhető minden Európába érkező vagy onnan induló utasnak. A biztosító járattörlés esetén is fizet.

Arra az esetre, ha egy hirtelen jött betegség vagy váratlan esemény miatt nem tudunk elutazni, kiváló az útlemondási biztosítás. Arra az esetre is használható, ha valamiért meg kell szakítanunk az utazást és haza kell sietnünk. A biztosító társaságok éjjel-nappal hívhatók. Ha káreseményünk történik, érte-sítsük őket! Ha bizonytalanok vagyunk valamiben, hívjuk nyugodtan az asszisz-tencia szolgáltatást, hiszen az utasbiztosítás része.