biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

A kötelező biztosítás fizetés - figyeljünk a határidőkre!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A Magyar Biztosítók Szövetsége a MABISZ legfrissebb adatai szerint, az év végi kgfb –váltók száma 272 738 lett, ennyi autós cserélte le, az átkötési időszakban a kötelező biztosítóját. A MABISZ szerint évről évre egyre kevesebben cserélnek biztosítót a kgfb-kampányokban. Azok a gépjármű tulajdonosok, aki tavaly a váltás mellett döntöttek, több határidőre is érdemes odafigyelniük, ezek közül két hét múlva esedékes az első:

A jogszabály szerint legkésőbb a kgfb-díj esedékességétől számított 60 nap lejártával be kell érkeznie a biztosító társasághoz az aktuális díjrészletnek – ez a január 1-jei évfordulós szerződéseknél március 1-je.

Ebben az esetben, akik csekken fizetik a biztosítás díját, érdemes néhány napos átfutási idővel kalkulálniuk, vagyis a csekket néhány nappal előbb feladniuk, különös tekintettel arra, hogy az idei évben március elseje vasárnapra esik. A banki átutalást sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.

Azok, akik biztosítási díja március elsejéig - vasárnap éjfélig - nem érkezik be a biztosítóhoz, díjnemfizetés miatt megszűnik a szerződésük, és a díjjal nem fedezett időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetniük. Itt függően a gépjármű teljesítményétől, kategóriánként változó összeget kell kifizetni. Személygépjármű esetén napi 270-630 forintig, illetve haszongépjármű esetén ez akár elérheti a napi 2500 Forintot is.