biztoshely biztositas

A legkedveltebb biztosítók 2016-ban

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.


A Netrisk.hu év végén meghirdetett közönségszavazásán a nagy biztosítók közül a tavaly is győztes  Aegon, a kis- és közepes biztosítók kategóriában a Signal Iduna nyerte el “Az Év Ügyfélbarát Biztosítója 2016” díjat.


A beérkező mintegy 40 ezer szavazat a nagy biztosítók közül a K&H és az Allianz, a kis- és középkategóriás biztosítók közül az Union és a Genertel jutott még dobogós helyre. A szavazás az általános értékelésen kívül kitért az ügyintézésre, az ügyfelek tájékoztatására, a biztosítók ügyfélmegtartó képességére és a kárrendezésre is. A biztosítással rendelkező ügyfelek ezeken kívül biztosítójuk termékkínálatát és ügyfélkezelésének fejlődését is véleményezhették.

Míg a nagy biztosítók kategóriába a díjbevétel alapján legalább 5 %-os piaci részesedéssel rendelkező társaságok kerültek be, a kis- és közepes biztosítók közé értelemszerűen az ez alattiak. Minden válaszadó  1-5 közötti osztályzattal értékelhette biztosítóját. A több biztosítóval szerződők természetesen több  társaságról is mondhattak véleményt. A biztosítók teljesítményének fogyasztói megítélése kimutathatóan javult, hiszen a tavalyi 3,21-es mutatószám idén 3, 30-as értékre emelkedett. Ezen belül a nagy biztosítók átlaga 3, 38, a kisebbeké 3, 22 volt. A szavazók leginkább az egyes biztosítók termékkínálatával (3, 46), és az ügyfélszolgálatok teljesítményével voltak (3, 45) elégedettek.

A jogszabályi változtatásoknak köszönhetően (már nem kínálhatnak a biztosító társaságok kedvezőbb kgfb-díjat az új ügyfeleiknek, mint a hasonló feltételekkel rendelkező már meglévő szerződőnek ) 3,08-ról 3, 25-re javult a hűséges ügyfelek pozitív megkülönböztetésének mutatója. Ennek ellenére ezen a területen bőven van még mit fejlődnie a társaságoknak.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860