biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

A MABISZ szigorú Referencia rendszert hozott létre a biztosítási piac védelme érdekében

Kérjük értékeljen minket...
3.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Piaci önszabályozásként jött létre, ami túlmutat a jogszabályi kötelezettségeken az a rendszer, amely biztosításközvetítők tevékenységét akarja támogatni. Ezt a referencia rendszert a Magyar Biztosítók Szövetsége alakította ki. Ennek a referencia rendszernek a célja az, hogy ne legyen visszaélés a biztosításközvetítéseknél, az a személy, aki új biztosításkötői jogviszonyba kíván belépni az úgymond ellenőrizhető legyen, hogy megbízható-e, hogy milyenek a referenciái.

Azt tudni kell, hogy most jelenleg 20 biztosítási társaság van beléptetve ebbe a referencia rendszerbe, ráadásul független biztosítási közvetítők is vannak közöttük. A rendszerhez való csatlakozást 3 biztosító szövetség is ajánlja a tagjainak, ezek a FBAMISZ, MABIASZ és a MABISZ. Ez a szabályzat a MABISZ honlapján is elérhető és szabadon megtekinthető. Nagyon büszkék erre a rendszerre a szövetség tagjai és elképzelhető, hogy a jövőben tovább lesz fejlesztve ez a bizonyos rendszer.

Mindenképpen látogasson vissza oldalunkra, hiszen nagyon sok biztosítói hírrel kapcsolatos információt megtudhat, hogy ha sokszor vissza és visszatér, ha ezt megteszi, akkor nem fog semmi olyanról lemaradni, ami érdekelheti önt. Természetesen nem csak ezzel kapcsolatos információkat tudhat meg, hanem minden olyat is, ami fontos lehet az ön számára biztosítási témában.