biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Adásvételkor kötelező biztosítás kötés határideje

Kérjük értékeljen minket...
4.73 of 5 - 22 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás megkötésének elvárása nem véletlen, hisz ez a szolgáltatás fajta fedezi a kárt abban az esetben, ha a gépkocsival másoknak kárt okozunk. Épp ezért ajánlatos, hogy egyetlen napra se maradjon fedezetlenül az autó.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Gépjármű adásvételkor a kötelező biztosítás kötés határideje megszabott, sőt azt is előírja a biztosítási törvény, hogy adásvétel esetén minden esetben új szerződésnek kell készülni, mégpedig az új tulajdonos, vagy üzembentartó nevére. Amint tehát az új tulajdonos birtokába kerül a gépkocsi, abban a pillanatban rendelkeznie kell a kötelező biztosítási szerződéssel, az eladó biztosítása pedig ekkor hatályát veszíti.

Adásvételkor kötelező biztosítás kötés határideje tehát az a nap, melyen a gépjármű tulajdonjoga változik. Nagyon kell ügyelni erre az időpontra, mert amennyiben az új tulajdonos vagy üzembentartó megfeledkezik a kötelező biztosítás megkötéséről, akkor még az is megtörténhet, hogy egy ellenőrzés nyomán a forgalmi engedélyt bevonják. Ezen kívül pedig még más kellemetlenség forrása is lehet a kötelező hiánya, mivel a magas bírság mellett még a biztosítás nélküli napokra fedezetlenségi díjat is kell fizetni, ami szintén igen nagy összegre is rúghat.

A gépkocsi tulajdonosváltás ügyintézése során alapfeltétel a felelősségbiztosítás megléte, tehát ezért szigorúan betartandó adásvételkor kötelező biztosítás kötés határideje. Az okmányok kiállítása során a kormányhivatalnál már kérik a kötelező biztosítás meglétének igazolását. Amennyiben gépjárműt vásárol, a legkézenfekvőbb megoldás, hogy oldalunkra ellátogatva, az összes vezető biztosító ajánlatát áttekintve használja kiadta a kötelező kalkulátor adta lehetőséget. Pár perc alatt összevetheti a tarifákat és az ajánlatokat, majd egy alkuszi megbízással mi átvállaljuk a teljes ügymenet lebonyolítását. Ezzel elérheti, hogy az új szerződés már az adásvétel napján rendelkezésre álljon, hiszen ez az adásvételkor a kötelező biztosítás kötés határideje.