biztoshely biztositas

Autó kötelező tartozékai, felszerelései

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Minden autós számára nagyon lényeges tudnivaló, hogy minek kell lennie az autóban? Ez a kérdés nem csupán abból szempontból fontos, hogy nehogy megbüntessenek, hanem azért is, mert vannak alapvető eszközök, melyekre út közben bár mikor szükségünk lehet.

Egy közúti ellenőrzés során mindenképp ellenőrzik az elakadásjelző háromszög és az egészségügyi doboz meglétét, de ezeken felül még számtalan apróság el kél az autóban ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat. Ilyen elengedhetetlen dolog például a tartalékizzók megléte, a vontatókötél, valamint a fényvisszaverő mellény, hiszen ha menet közben meg kell állnunk és apró hibaelhárításra adjuk a fejünket, akkor ezekre bizony szükségünk lesz, amikor kiszállunk a kocsiból.

Az, hogy minek kell lennie az autóban sokszor azon is múlik, hogy épp milyen évszak elé nézünk, hiszen a téli hónapokban sokkal több mindenre lehet menet közben szükségünk. Így ilyenkor jó, ha van a kocsiban jégoldó, jégkaparó, akár egy kisebb hólapát, sőt ha gyakrabban járunk hosszú útra, akkor mindenképp helyet kell szorítani a hóláncnak is. A biztonság kedvéért érdemes a csomagtartóban tárolni egy flakon ablakmosó folyadékot, hisz ez is alig foglal el helyet, viszont nagy könnyebbség, ha épp szükség van rá és kéznél van.

Bármely évszakra tekintettel mindenképp hasznos, ha tartunk a jármű csomagtartójában egy ötliternyi üzemanyagot, mert ezzel elkerülhetjük a legkellemetlenebb helyzetet, ami adódhat, amikor nem vesszük észre, hogy tankolni kellett volna, és már annyi sincs a tankban, hogy eljussunk a legközelebbi kútig.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860