biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Az adásvételi szerződést levélben is le lehet adni a biztosítónak?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A gépjármű adás-vétel folyamatában nem csak a vevőnek vannak további feladatai, de az eladónak is. Le kell mondania a biztosítást, és be kell jelenteni az okmányirodában az eladás tényét, mert csak így kerülhet le az autó a nevéről, és ezzel tudja magát mentesíteni az adók megfizetése alól. Az adminisztrációs terhek azonban sok esetben kérdéseket generálnak. Nem mindegy hogy mit milyen sorrendbe teszünk, és hogy mit milyen módon intézzünk el: Az adásvételi szerződést levélben is le lehet adni a biztosítónak?

Egy adás-vétel alatt nagyon fontos, hogy minden a legnagyobb alapossággal legyen kitöltve, hogy mindennél alaposan figyeljenek oda a részletekre. Amennyiben ezekre a dolgokra oda figyel, úgy a későbbiekben ebből nem lehet gond. A szerződés aláírását követően a lehető leghamarabb jelentse a gépjármű tulajdonjog változását az okmányirodában és a biztosítójánál is. Ezek nagyon lényeges dolgok, hiszen a gyors ügyintézés nem csak követelmény, de rengeteg felesleges kiadástól is mentesíthet.

A biztosító társaság részére a felmondást írásban kell eljuttatni. A felmondásnak feltétlenül tartalmaznia kell a szerződő személyes adatait, a gépjármű legfontosabb adatait, a rendszámot, valamint hogy a szerződés felmondása érdekmúlás miatt következik be. A felmondáshoz csatolja az adás-vételi szerződés egy példányát. Az, hogy ez írásban kell a biztosítóhoz eljuttatni annyit jelent, hogy postai úton küldi, de feltétlenül ajánlva, vagy személyesen viszi be az ügyfélszolgálatra, de akkor egy másodpéldányon vetesse át. Ezzel teljesen levédi magát a későbbi kellemetlen meglepetések ellen. Itt lényeges megjegyezni, hogy a felmondással egy időben jelezze a biztosító társaságnak a kármentességi igazolás kiállításának szükségességét, mert ezzel is rengeteg időt takaríthat meg.