biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Az AXA Biztosítót megvásárolta a Vienna Insurance Group

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

axaA Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) megkötötte azt az üzletet, mellyel 100%-ban megvásárolta az AXA biztosító üzletrészét, de a felvásárlást még engedélyezni kell, tehát nem megy minden olyan zökkenőmentesen. Nem tudni mennyi volt a vételár, csak körülbelüli összegekre lehet gondolni. A Vienna Insurance Group 1996 óta létezik a magyar biztosítási piacon és Magyarország az egyik legnagyobb piaca. Az AXA biztosító kipótolja a portfóliókat az életbiztosítások területén és ez rendkívül jó leehetőségeket teremt.

A MABISZ által gyűjtött adatok szerint szeptember végéig az UNION 26 milliárd, az Erste 9,4 milliárd és az AXA 9,1 milliárd bevételt ért el.

A VIG Ausztria és Közép- és Kelet Európa élenjáró biztosítója. A konszernt 24 országban körülbelül 50 vállalat teszi ki. 23 ezer munkatársai rendelkezik és rendkívül fontos a piacon. A bécsi tőzsde vezető indexében szerepel most már, azaz az ATX-ben, de részvényei is vannak jócskán a prágai tőzsde által jegyezve.