biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Az online alkuszok összefogni készülnek?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Egy merőben új, azaz külön online biztosítási tagozat jött létre a nagyobb alkuszszövetségen belül. Azért történt ez, hogy a területen lévő speciális feltételek hatékonyabban legyenek képviselve. Tehát egy online szekció alakult a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi szövetségén belül, e szerint a netes alkuszok összefogni készülnek. Ezt a lépést már régóta tervbe vették, hiszen az online csatorna nagyon időszerű volt.

A kötelező biztosítások nagy részét online kötik meg az ügyfelek így sejteni lehet azt, hogy az online ág egyre dinamikusabban fejlődik, persze nem kell meglepődni, hiszen nagyon sok mindent már csak online tudunk megkötni vagy elintézni és ez az egyik leggyorsabb módja az ügyintézésnek, ezért érthető, hogy nagyon sokan állnak rá a biztosítók közül erre a formára. Viszont a casco és a lakásbiztosítás is eléggé felfutóban van az online kötések között. Sőt még az utasbiztosítások jó részét is ez az elérhetőség termelte ki.

A változással persze nagyon sok szabályozási probléma jöhet létre pontosan azért, mert elég gyors és dinamikus a fejlődés. Ennek a részlegnek, ami most van alakulóban az egyik legnagyobb célja, hogy minél jobban összehangolja az online szegmenst a többivel és minél jobb online módszereket találjanak ki a biztosításkötésekre. A szakemberek alkalmazása nagyon jó esélyeket és lehetőségeket teremt arra, hogy egy olyan közeget alakítsanak ki, ami mindkét oldalnak, tehát a biztosítónak és az ügyfélnek is kiváló lehetőségeket garantál.

Persze azt mindképpen meg kell vizsgálni, hogy nem sérti-e az ügyfelek érdekeit valamilyen módon az új módszer, vagy nem ütközik-e bele valamilyen törvénybe, jogszabályba a dolog. Ennek az online résznek az egyik feladata, hogy olyan szabályokat vagy ötleteket dolgozzon ki, amivel a biztosításkötési mód a leggördülékenyebben tud működni, hogy ne legyen semmi probléma és persze innovatív ötletekkel lehet előállni. Ez a fejlődés biztosítja az ügyfeleket, hogy gyorsan és könnyedén el tudják majd érni a csomagokat és a konstrukciókat valamint a biztosítókat, hogy az online kötés mindenképpen megéri.