biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Baleseti adó a kötelező biztosítás módozatnál

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Baleseti adó kötelező biztosítás eseténA baleseti adó továbbra  is megmarad, mindenkinek fizetnie kell a kötelező biztosítás díjának arányában. Az adó alapja minden esetben a kötelező díjának éves összege. Az adó mértéke a biztosítási díj 30%-a,  A fizetés ütemezése a kötelező biztosítási díj fizetési gyakoriságához igazodik, tehát ha negyedévente fizetjük a biztosítást, a baleseti adó időarányos része is ugyanekkor fizetendő meg.

 
Kíváncsi lenne arra, hogy hogyan lehet spórolni a költségeken? Van egy tippünk rá! Mivel a baleseti adó mértéke teljesen a kgfb biztosítás éves díjától függ, minél olcsóbb szerződést választ, annál kevesebbet kell kifizessen baleseti adó címszóval! Nézze meg 14 biztosító díját, válassza ki a legkedvezőbb szerződést!

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Az adót a biztosító társaságnak kell beszednie, ők állapítják meg, valamint az adó bevallása és befizetése az állam felé is az ő feladatuk.

Nagyon oda kell figyelni a baleseti adó megfizetésére, ugyanis ennek nem kihagyása súlyos és kellemetlen következményekkel járhat. Egyrészt a mulasztás adótartozásnak minősül, másrészt a gépjármű rendszámát bevonhatják, magát a járművet pedig kivonhatják a forgalomból.

Az adó összege egy biztosítási éven belül nem változik, mint a kötelező díja sem, ezen kívül az adó mértékének felső határa meg van szabva, egy adott gépjármű esetében nem lehet több évente 30 378 forintnál amennyiben a kötelező érvényes és nem merül fel fedezetlenségi díj. Aki a baleseti adót időben befizeti, annak nincs ez ügyben más feladata. Abban az esetben viszont, ha a díj felszólítás ellenére sem érkezik be a biztosítóhoz, akkor az egész kötelező biztosítás díjhiányos lesz, hiszen a biztosításra befizetett összegből először az adó összege kerül levonásra. Ilyen esetben akár meg is szűnhet a kötelező biztosítás, tehát érdemes odafigyelni a teljes összeg megfizetésére.