biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Banki átutalással fizetett kötelező biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Az emberek többsége nem engedheti meg magának, hogy amennyiben valamilyen nagyobb veszteség, vagy kár éri, hogy azt saját erőből pótolja, illetve helyreállítsa. A gazdasági válság óta ez még nagyobb tömegeket érint, egyenes arányban az elszegényedéssel, illetve a munkanélküliség növekedésével. Az egyre növekvő létbizonytalanság, a kiszolgáltatottság azt az igényt vetíti előre, hogy az embereknek szükségük van olyan biztosításokra, amelyek a különböző nehézségek, káresemények bekövetkezése esetén segíteni tudnak a helyreállításban, illetve a talpon maradásban. A biztosítások az igények köré csoportosítva vannak kifejlesztve, figyelembe véve az aktuális társadalmi, gazdasági, emberi szükségleteket.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező biztosítás egy olyan biztosítás, amelyet nem azért kötünk, mert védeni akarjunk értékünket, hanem azért, hogy a biztosító álljon helyt helyettünk bizonyos esetekben. Legtöbbször a gépkocsinkkal okozott kártétel esetéről van szó. Nem nekünk kell kártalanítanunk a 3. személyt, hanem a biztosító fizeti a teljes kártalanítási összeget, azaz nincs önrész sem. A mi költségünk ebben csak a biztosítás díjának rendszeres befizetése. Az azonban nem mindegy, hogy ez a költség mekkora, amit nagymértékben befolyásol az a tény, hogy milyen módon veszünk részt a közlekedésben, vagyis pontosítva milyen gyakran okozunk balesetet. Ennek nyilvántartását tartalmazza, az un. bonus-malus rendszer, mely a kategóriákban való besorolt a balesetmentesen levezetett időszak alapján végzi el. Logikusan következtetve ez azt jelenti, hogy aki ritkán okoz balesetet, az magasabb kategóriába kerül, amelynek vonzata az alacsonyabb díjazás, mintegy jutalom gyanánt, illetve ennek ellenkezője.

A biztosításokra jellemző manapság, hogy többségében online kötik meg az ügyfelek. Ez a tény igaz a kötelező felelősségbiztosításra is. Egyszerűen, gyorsan meg lehet kötni az internet segítségével a biztosítói alkuszok honlapjain a szerződéseket, amennyiben pedig valami nem érthető érdemes az alkuszokhoz fordulni, mert ők a biztosítókkal szemben tényleg az ügyfél érdekeit tartja szem előtt. A kötelező biztosítás fizethető havi, negyedéves, féléves, illetve éves ütemezésben is. Jellemzően a biztosítók kedvezményeket biztosítanak azoknak az ügyfeleknek, akik egyszerre nagyobb intervallumra fizetik be előre a díjazást. Hasznos lehetőség ehhez kapcsolódóan a banki átutalással történő fizetés, amely idő, és költség takarékos megoldás. Külön ki kell emelni a banki átutalásoknál a csoportos beszedési megbízás általi díjfizetés lehetőségét, amelyet a biztosítók további kedvezményekkel jutalmaznak. A kedvező díjképzés mellet további előnye a csoportos beszedési megbízás megadása, hogy az ügyfélnek nem kell minden hónapban résen lenni, hogy időben indítsa az átutalásokat, mert a bank ezt megteszi automatikusan. Az ügyfél egyetlen dolga ebben a dologban, hogy biztosítsa annak az összegnek a számlán tartását, amely az átutalás, átutalások indításához szükségesek. A kötelező biztosítás banki átutalással történő rendezése minden félnek jó megoldás.