biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosítás felmondása közös megegyezéssel - Nyomtatvány letöltés

Kérjük értékeljen minket...
4.24 of 5 - 17 votes
Thank you for rating this article.

Majdnem minden családnak van legalább egy fajta biztosítása, akár gépkocsijára, akár ingatlanára, de lehet az életbiztosítás is. Az köztudott, hogy a biztosítások nagy százaléka évfordulókor mondható fel, de lehet olyan ok is, mely miatt szükségessé válik a biztosítás felmondása közös meggyezéssel.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Adódhat olyan eset, amikor a biztosításunk nem a legjobb feltételek mellett kötődött, de olyan is előfordulhat, hogy csalódtunk meglévő biztosítónkban valamilyen okból kifolyólag. Ezekre az esetekre kínálkozik a biztosítás felmondása közös megegyezéssel lehetőség. Nagy általánosságban ez a lehetőség leginkább a gépjármű biztosítások terén szokott felmerülni, elsősorban a kötelező biztosítás és a casco módozatoknál.

Ez esetben ki kell tölteni a biztosítás felmondása közös megegyezéssel című nyilatkozatot amit itt le is tölthet, és azt el kell juttatni biztosítójához. Ezt követően a biztosító határoz a kérelem elfogadását vagy elutasítását illetően. A közös megegyezéses biztosítás felmondásánál mindkét félnek hozzá kell járulnia a megszűntetéshez, tehát az Ügyfélnek is és a biztosítónak is. Ezen kívül fontos az is, hogy a megszűnés napjáig díjat is kell rendezni.

Abban az esetben, amennyiben a kérelmünk kimenetele sikeres volt, akkor nincs már dolga mint kötni egy új szerződést a weboldalunkon, ahol több biztosítói díjból választhatja ki a legmegfelelőbb megoldást.