biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosítást köthetsz félretankolás esetére

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

biztositas felretankolasraMinden autós, aki valaha tankolt már áteshetett könnyen azon, hogy elvétette a tankolást, ami azt jelenti, hogy minden második alkalommal 130 ezer forintos kár jött létre egy adott gépjárműben. Ez egy közvélemény kutatásból derült ki. A közvélemény kutatásban szerepelt emberek fele mondta azt, hogy ismernek olyan embert, akivel megtörtént már ez az eset. A gázolaj és a benzin felcserélése nagyon gyakori probléma az autósok körében, épp e miatt nagyon nagy lehetőség, hogy mód lesz biztosítást kötni olyan formában, hogy ezt az anyagi kárt is fedezni lehessen. Ez az eset szinte minden nap megtörténik valamelyik kúton. Nem csak a biztosító társaságok, de a benzinkutak is próbálnak megoldást találni erre a folyton felmerülő problémára. Nagyon sok helyen igyekeznek feltüntetni, mind az autógyártók, mint pedig a benzinkutak az autó márkájára vonatkozó üzemanyagot, így redukálva le a tévesztési lehetőségét.

Ma már az autón azok a nyílások, ahova betöltjük az üzemanyagot sok esetben úgy vannak olyan szerkezetek kialakítva, hogy a tankolás során kizárólag a megfelelő töltőpisztolyt tudjuk használni, így kiküszöbölve a kár lehetőségét. De léteznek már hangjelzős készülékek is melyek a hibás akciót hangjelzéssel megakadályozva figyelmeztetnek minket. A benzinkutak, legalábbis a modernek már úgy vannak kialakítva, hogy olyan üzemanyagot ne lehessen a gépjárműbe tölteni, mely nem az adott kocsiba való. A németeknél elég gyakori eset, a 2012-es évben sokszor fordult elő, hogy riasztani kellett az autómentőket rossz üzemanyag tankolása miatt, ami így a gépjármű tönkremenetelét okozta. Tehát az, hogy a gépjárműbe rossz üzemanyagot tankolunk nem csak ránk, magyarokra jellemző eset. De hogy egy kirívó esetet is megemlítsünk például Barack Obama azaz az Egyesült Államok elnökének kocsijába is rossz üzemanyagot tankolt a személyzet, tehát ebből világosan kiderül, hogy ezek a hibák világ szerte előkerülnek.

Az is kiderült egy bizonyos közvélemény kutatásból, hogy a férfi vezetők 3%-a tart attól, hogy ezt a hibát elköveti, amíg a női sofőrök sokkal jobban tartanak, közel 8%-uk fél a rossz üzemanyag betankolásától. Minden 20. ember, aki válaszolt a kutatásban szereplő kérdésre, azt a választ adta, hogy megesett már vele, rossz üzemanyagot töltött a kocsijába. Kiderült az is, hogy a megtörtént kár meghaladja a közel 130 ezer forintos nagyságot.

Tehát oda kell figyelnünk, hiszen ha a motorba nem a jó üzemanyagot töltjük, akkor nagyon nagy károk keletkezhetnek a gépjárműben. Ezért fontos nagyon oda figyelni, ha még az úti célunk megkezdése előtt észrevesszük a bajt, akkor nem szabad elindítani az autót. Segítséget kell hívnunk és megkérni valakit, hogy fejje le az üzemanyagot. Viszont, ha az adott gépkocsit már beindítottuk, akkor az valószínűleg le fog állni és autómentőt kell hívni, majd szervizbe vontattatni. Igyekeznünk kell ezeket a problémákat még idejében kezelni és orvosolni, ha nem akarjuk, hogy nagyobb kárt okozzunk a gépjárműben. Nem csak az anyagi kárra kell itt gondolni, de elég kellemetlen lehet, hogy ha nem tudunk elérni időben arra a helyre ahova mennünk kell, legyen az munkahely, iskola, vagy más egyéb elintézendő dolgunk.

Nagy szerencse, hogy ilyen anyagi károkra is képesek vagyunk már biztosítást kötni. mivel ma már biztosítást köthetsz félretankolás esetére is, így megelőzve hatalmas anyagi kiadást és azt, hogy sokáig gépkocsi nélkül legyünk. Természetesen, ha bármilyen kérdése vagy gondja akad, akkor forduljon hozzánk és mi segíteni fogjuk amiben csak tudjuk. Ebben az esetben főleg, ha nem ért hozzá vagy nem olyan járatos az ilyen témákban tanácsos segítséget kérni és nem saját magunk megoldani az ilyen jellegű problémákat. Tisztában kell lennünk azzal, hogy ezekben az időkben nagyon fontos az, hogy eljussunk A-ból B be a lehető leghamarabb időn belül. Ez a probléma nem csak a gépjárműben okoz nagy kárt, de amit említettünk is már, hogy nagyon sok időt vesz el tőlünk akkor is, hogy ha fontos elintézendő dolgunk van.

Minden biztosításnál el kell gondolkodnunk azon, hogy milyen formában akarjuk megkötni a szerződést, ajánljuk figyelmébe az online biztosításkötést félretankolás esetére, ami megkönnyíti a dolgunkat és nem vesz el annyi időt, hiszen csak pár kattintás az egész. Tehát legyünk nagyon körültekintőek, amikor tankolunk és mindig ellenőrizzük le, hogy milyen üzemanyagot kell beleölteni az autóba. Ha előfordul ez a baleset, akkor minden segítséget ragadjon meg, hogy kocsija minél hamarabb rendbe jöjjön és arra a célra tudja használni, amire kell. Kösse meg oldalunkon keresztül biztosítását félretankolás esetére, a kalkulátor igénybe vételével, hisz nem tart tovább 2 percnél, hogy megtalálja a legkedvezőbb konstrukciót. Honlapunkon minden olyan biztosító ide vonatkozó ajánlatát megtalálja, akik már rendelkeznek ezzel a szolgáltatással, így igen könnyű lesz a választás.