biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosítói hűség - Szeretem a biztosítóm, de megéri ez nekem?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Több biztosítási szervezet és több szakértő is egyhangúlag azon a véleményen van, hogy hamarosan pozitív változások történhetnek a biztosítási piacon az Ügyfél hűség  díjazásával kapcsolatosan, sőt már jelenleg is vannak erre utaló jelek, de még van hová fejlődni e téren is.

Miről is beszélünk? Példának okáért nézzük meg a leggyakoribb biztosítási módozatot, azaz a kötelező biztosítást. Ma Magyarországon mintegy 3,8 millió gépjármű van forgalomban. Éves szinten körülbelül 1,2 millió szerződő vált biztosítót a biztosítási évforduló kínálta lehetőséggel élve. Ha meg lennének elégedve a biztosítójukkal vagy a díjakkal az Ügyfelek akkor nem váltanának biztosítót, legalábbis ez a szám komolyan leredukálódna. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy legalább 3 millió szerződőnek igenis megérné, ha évről évre biztosítót váltana.

Lényegében szinte 10 kalkulálásból 9 alkalommal olcsóbb díjakkal találkozhatnak a böngészők, mint amennyit jelenleg is fizetnek, de ha a meglévő társaságok jobban odafigyelnének a meglévő Ügyfelekre és olyan díjat ajánlanának nekik, amire nem lehet nemet mondani, akkor a szerződőnek eszébe sem jutna a biztosító váltás lehetősége.

Érdekes tény az is, ha felmondjuk jelenlegi biztosításunkat és ugyanoda visszakötjük a kgfb szerződésünket, akkor is lényeges megtakarításokat érhetünk el, és ez az az üzletpolitika, amin érdemes lenne csiszolni kicsit.