biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás egy hétre, egy hónapra, rövid időre

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A casco biztosítás egy hétre, egy hónapra, rövid időre is megköthető. Nem véletlen, hogy a biztosítók kidolgozták ennek a lehetőségét, ugyanis nagy igény mutatkozott rá. A casco Magyarországon még mindig nem annyira népszerű, mint az EU más országaiban. Ennek több oka is van. A legnagyobb visszatartó erőt az jelenti, hogy viszonylag drága termék, amelyet az autósok nagy része már nem akar, vagy nem is tud bevállalni.

Érdekli a határidőre köthető casco? Kérjen árajánlatot online!

A gazdasági válság még tovább rontott a helyzeten, azaz a tömeges elszegényedés miatt még az sem kötött cascót, aki előtte megengedhette magának, illetve sokan meg is szüntették a szerződésüket. A mai Magyarországon egy autó fenntartása nagy terhet ró a tulajdonosra, amiből logikusan következik, hogy csak annyit költ a kocsira, amennyit feltétlenül muszáj, vagy amire a törvény kötelezi. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy sokan ne ismernék fel a casco fontosságát, és szívesen kötnének is szerződést, ha olcsóbb lenne, illetve, ha olyan ajánlatokkal is rendelkeznének a biztosítók, amelyek rugalmasabban igazodnak a gazdasági helyzethez, az emberek anyagi teherbíró képességéhez, illetve az aktuális igényekhez. Jó hír, hogy a biztosítók léptek is, és lehetővé tették, hogy a casco biztosítás egy hétre, egy hónapra, rövid időre is köthető lehessen. Ez a határozott idejű casco. Mit is kell tudni róla?

A határozott idejű cascót megköthetjük akár 3 napra is, vagy 1-2 hónapra is, sőt olyan biztosító is van, amelyik hajlandó 1 évre is. Kiknek szól elsősorban a határozott idejű casco? A leggyakrabban azoknak a nyaralóknak, utazóknak, akik hosszabb külföldi útra indulnak, és az utazás idejére szeretnék teljes biztonságban tudni az autójukat. A hosszú utakon sokkal nagyobb a balesetveszély, mint amikor az ember csak ritkán, vagy csak rövidebb utakra használja az autót. Külföldön ráadásul másak a törvények, a jogszabályok, amely esetleges balesetekre, illetve egyéb, az autót érintő káreseményekre vonatkozik. Az ember külföldön sokkal inkább van kiszolgáltatott helyzetben, mint a hazai utakon. Arról nem is beszélve, hogy jellemzően minden drágább is, mint idehaza.

A határozott idejű casco mindenben ugyanúgy működik, mint a teljes casco, kivéve azt, hogy jóval drágább annál. Ez nem véletlen, ugyanis a biztosítók a határozott idejű cascónál sokkal nagyobb kockázatot vállalnak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy időarányosan nézve a rendes casco díjának, akár 2-3 szorosa is lehet a határozott idejű casco díjazása. Emellett arra is számítani kell, hogy az önrész is magasabb. A határozott idejű cascót nem lehet felmondani, maximum érdekmúlás bekövetkezte esetén szűnhet meg a lejárat előtt. Baleset esetén az ügyintézés menete is megegyezik a rendes cascóéval.