biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

CMR biztosítás kalkulátor - Nemzetközi árufuvarozói felelősségbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A nemzetközi árufuvarozói felelősségbiztosítás, vagy közismertebb néven cmr biztosítás az elfuvarozott árúban történő káreseményekre szolgáltat fedezetet. Eme biztosítás akkor térít, amennyiben az árú megrongálódna vagy elveszne, a cmr egyezmény értelmében. A cmr biztosítás csak a szerződésben foglalt gépjárműre és szállítmányra érvényes, tehát a biztosított alvállalkozóira és azoknak gépjárműs szállítmányaira nem!

Kérjen árajánlatot online itt: CMR árajánlat kérés

A termék biztosítási összege minden esetben Euróban vagy Dollárban értendőek, ami nagy általánosságban 20.000.- és 300.000.- EUR/USD között szokott alakulni. Természetesen eltérő igény esetén is adnak a biztosító társaságok ajánlatokat!

Jó hír a fuvarozóknak, hogy ez a biztosítási módozat a teljes cégre is megköthető,  ami jelentős adminisztrációs könnyebbséget hordoz magában, viszont ez esetben a díjszámítás alapja az éves árbevétel. Ezen kívül természetesen gépjárművenként egyénileg is szerződhetnek a kiválasztott biztosító társasággal. A szerződést bárki megkötheti aki rendelkezik Magyarországon bejegyzett vállalkozással és nemzetközi árufuvarozói engedéllyel. A fedezet kiterjed az összes európai térségre, és ezen kívül még  Nagy Britanniára, Írországra és Törökországra is.

Amennyiben az alábbi tételek bármelyikét szállítja, vagy a hatályon kívül eső országokba szállít, abban az esetben csak engedélyezés után lesz megköthető a cmr biztosítás szerződése. Itt minden esetben jóvá kell hagyatni a biztosítóval az igényt és azt a szerződésben záradékoltatni is szükséges.

  • elektronikai cikkek
  • hűtött illetve fagyasztott árúk
  • élő állatok
  • alvállalkozókra is kiterjedő biztosítás
  • a területi hatályon kívülre eső országokba történő szállítás