Díjnemfizetés utáni kgfb azaz kötelező biztosítás kötés

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

A díjnemfizetés utáni kgfb azaz kötelező biztosítás kötés ez év január 1-jén jócskán megváltozott. Szigorodtak a következmények, még pedig abban a tekintetben, hogy ha egy kötelező szerződés díjnemfizetés miatt bomlik fel, akkor a visszakötéskor a türelmi időre fizetendő díj és a biztosítási Időszakra még fennálló díjat egy összegben teljes mértékben meg kell fizetni, az értesítés kézhezvételétől számított 8 napon belül. Amennyiben ez nem történik meg, a büntetés elérheti a biztosítási díj akár tízszeresét is.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A kötelező biztosítás díját minden autósnak március 1.-ig kell legkésőbb megfizetnie, illetve a díj ezen időpontig meg is kell érkezzen a biztosítóhoz. Tehát, aki február 28-án fizeti be a csekket, az már késni fog a díjfizetéssel. Ez pedig nem ri meg senkinek, mert a fedezetlenségi díj is szép nagy összeg lehet,akár a biztosítási díjnál hétszer nagyobb összeg. Ezen kívül természetesen a 30 százalékos baleseti adót is meg kell fizetni.

A díjnemfizetés utáni kgfb azaz kötelező biztosítás kötés tehát nem egy kifizetődő dolog, arról nem is beszélve, hogy nem csak a büntetéseket és az esedékes díjat kell egyben megfizetni, de ha ebben az időszakban még közúti ellenőrzés alá is esünk, a rendőr akár 100 ezer forint büntetést is kiróhat a kötelező biztosítási szerződés hiánya miatt.

A díjnemfizetés utáni kgfb azaz kötelező biztosítás kötés esetén ahhoz, hogy az újrakötés érvénybe léphessen összességében az alábbi díjakat kell megfizetni: a fedezetlenségi díj és a biztosítási díj, az előzményszerződés türelmi idejére számított baleseti adó, valamint a fedezetlenségi díjra számított baleseti adó, az új szerződés szerinti biztosítási díja következő évfordulóig számítva, ennek baleseti adó vonzata és végül természetesen a kiegészítő biztosítások díja a biztosítási időszak tekintetében még fennmaradó időre.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860