biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Drón felelősségbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 6 votes
Thank you for rating this article.


A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő távirányítású quad-, hexa-, és octokoptereknek,  valamint ezek egyéb variációinak üzemeltetése nem teljesen veszélytelen. Mivel több ezer drón járja a magyar légteret, a hatályos jogszabályok szerint csak az reptethet, akinek légtérhasználati engedélye és felelősségbiztosítása is van. Eddig az adminisztrációról és az engedély beszerzéséről 30 napra előre kellett gondoskodni.

A várhatóan 2017. július 1-jétől hatályba lépő NFM rendelet majd bizonyos kitételek megléte esetén rövidebb eljárás keretében biztosítja a légtérhasználatot. Mivel a pilóta nélküli légijárművek röptetése továbbra is felelősségbiztosítás meglétéhez kötött, így az esetleges károk rendezése megoldott lesz.

Drón felelősségbiztosítás árajánlat kérés

Bízza ránk drónja biztosítását!

A pilóta nélküli légi járművek (UAV), hétköznapi nevükön drónok használata napjainkban egyre jobban elterjedt. Mivel még nincs érvényben  birtoklásukkal, üzemeltetésükkel kapcsolatos jogszabály, jelenlegi használatukhoz (filmforgatás, mezőgazdasági és erdőterületi felmérés, vadszámlálás, utak és vezetékek ellenőrzése, látványtervezés, tájépítészet…stb.)  a Légi Hatóság engedélye és felelősségbiztosítás szükséges.

Cégünk biztosítást kínál Önnek  drónja kereskedelmi célú felhasználására.

Mire terjed ki a felelősségbiztosítás?

- a pilóta nélküli légi járművek, ill. az azokból kieső tárgyak által a harmadik személynek okozott károkra (az élet elvesztésével, testi épség, egészség sérülésével járó sérelemdíjat megalapozó nem vagyoni sérelmekre)
Kiknek ajánljuk?
- a drón üzemben tartójának, ill. az üzemben tartásban érdekelt, egyúttal a biztosítási fedezetbe vont természetes vagy jogi személyeknek
Kik lehetnek a biztosítottak?
- azok a vállalkozások, amelyek engedélyezett repülési tevékenységet hajtanak végre üzleti partnereik megbízása alapján


Milyen repülési tevékenységekhez ajánljuk?
- kereskedelmi célú felhasználásukhoz (filmforgatás, filmgyártás, fényképészet, oktatás,  mezőgazdasági és erdőterületi felmérés, vadszámlálás, parlagfűfelderítés, utak és vezetékek ellenőrzése, út-, vasút-, közműtervezés, térképészet, átlátás vizsgálat, látványtervezés, modellezés, építészet, tájépítészet, kertépítés, városrészek, épületek felderítése)

Mire vonatkozik a felelősségbiztosítás?
- a balesetre, ami a biztosítottat éri a drón használata közben, akkor is amikor a légijármű a földön áll, gurul, ill. a biztosított gépbe való be-, kiszállása közben

A felelősségbiztosítás megkötésének módja
Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, online biztosításával kapcsolatban kérjen személyre szabott tájékoztatást!

Drón felelősségbiztosítás árajánlat kérés

Jelen tájékoztatónk nem teljes körű, a részletes szabályokat, kizárásokat és a mentesülés hatálya alátartozó magatartásokat biztosítási feltételeink határozzák meg. Kérjük mindezek részletes áttanulmányozását!