biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

E-segélyhívó minden autóban kell?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.


e segelyhivo 20152015 -től minden autóba kerülhet E-segélyhívó - Brüsszelben meghozták a döntést, miszerint az e-segélyhívó 2015-től kötelező lesz minden autóban. Az még nem dőlt el, hogy a régebbi autókba is be kell-e majd szerelni. Az utolsó decemberi ülésen elfogadta azt a javaslatot az európai parlament, ami alapján minden gépjárműben kötelezően benne kell, hogy legyen az e-segélyhívó. Ez az eszköz a 112-es számmal fog működni, szinte egész Európát le fogja kötelezően fedni, biztonságosnak és könnyen kezelhetőnek kell lennie.

Minden tagállamnak ki kell alakítani egy olyan központot, ahova a hívások beérkezhetnek, így lehetővé téve azt, hogy fogadni tudják a segélyhívásokat. A másik fontos dolog, hogy az autós időben segítséget kapjon és minden tekintetben a kellő információkhoz jusson hozzá. Egy ilyen készülék beszerelése nagyban megkönnyítené a mentő alakulatok tevékenységét és sokkal többen élnének túl bizonyos kritikus szituációkat. Valószínűleg ezen rendszer beépítését majd az autósoknak kell állniuk anyagilag, hiszen ha megtörténik az, hogy be kell szerelni minden autóba az nyilván kötelező jellegű lesz és nem a kormány fogja állni.

Nagyon sok gondot okoz a baleseteknél az, hogy sokszor nem járnak arra emberek, ahol történik például egy baleset, és ilyenkor az autós vagy az autóval rendelkezők gyakran magukra maradnak és későn ér oda a segítség. Ez ellen próbál meg tenni az európai parlament ezen döntésével. A parlament a balesetek csökkenését várja ettől a rendelettől és azt, hogy időben informálódnak a gépjárművezetők majd mindenről.

A www.e-segelyhivom.hu portál információi értelmében az e-segélyhívó rendszer szolgáltatási alapja, a 112-es segélyhívó telefonszám már él Magyarországon is. Ennek köszönhetően már ténylegesen csak egy lépés szükséges ahhoz, hogy a teljes rendszer működőképes lehessen, ami nem más, mint a gépjárművekbe szerelhető segítségkérő készülék. Amint az emberek belátják eme készülék fontosságát, onnantól kezdve azonnal beindulhat hazánkban is az életmentő gépezet.