biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Egészségbiztosítás és minden ide tartozó információ

Kérjük értékeljen minket...
4.29 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

Egészségbiztosítás kalkulátorÚj fajta szolgáltatás a biztosítási piacon az Egészségbiztosítás. Lényege, hogy az egészség megőrzésére fekteti a hangsúlyt, tehát olyan egészségügyi szolgáltatásokra vehető igénybe, mely a szükséges modern és szakszerű gyógykezelés költségeit enyhítik. Így az egészségbiztosítás sok megtakarítást eredményezhet, garantálva a megfelelő színvonalú és gyors ellátást az előre kiszámíthatatlan időpontban szükségessé váló orvosi ellátás terén, egy fix biztosítási összeg ellenében.

Egészségbiztosítás árajánlat kérés - ide kattintson!Ez a biztosítási forma
jóval többet nyújt, mint a TB, hiszen nincs listára való felvétel, humánusabb, jóval rövidebb idő alatt kezdődhet meg a kezelés.

Az egészségbiztosítás 2022 - 2023 évtől is több fajtából tevődik majd össze. Az összegbiztosítású egészségbiztosítás történhet utólagos kifizetéssel a kedvezményezett részére, lehet pénzbeli juttatás, vagy a biztosítási szerződést konkrét összegre is meg lehet kötni. A másik fajtája a szolgáltatás finanszírozás, ennek keretében lehetséges választás,amikor a biztosító nem közvetlenül az ügyfélnek, hanem az egészségügyi szolgáltatónak fizet a beteg ellátásáért előre, vagy köthető szerződés nem előre fixált összegben, hanem úgy, hogy a biztosító az ügyfél által választott szolgáltató által nyújtott egészségügyi ellátás költségét utólag finanszírozza meg.

Egészségbiztosítás cégek, családok és magánszemélyek részéről egyaránt köthető lesz, bárki igénybe veheti ezt a biztosítási szolgáltatást, aki magas szintű, minden igényt kielégítő, szakszerű és gyors ellátását kíván biztosítani a maga és családja, vagy esetleg munkatársai számára, mivel a díj költségként elszámolható. Az egészségbiztosítás díja és maga a szolgáltatás is a jövő évben is adó- és járulékmentes marad, A munkáltató által dolgozóira kötött egészségbiztosítás több előnnyel is járhat, hisz egy ilyen szolgáltatási lehetőséggel a munkavállaló adott esetben sokkal hamarabb juthat orvosi ellátáshoz, kezeléshez, így esetében jóval kevesebb munkaidő kieséssel kell számolni.

Az egészség biztosítási szolgáltatás előnyei között a leglényegesebb, hogy szükség esetén az ügyfél azonnali, sürgősségi ellátását garantálják, akut esetben biztosított a 48 órán belli ellátás, de a nem sürgősségi kategóriába tartozó orvosi ellátás is előre tervezhető, mert 7-14 napos határidővel a maximum, amit esetleg várni kell.

Az egészség biztosítás nem csak a konkrét ellátást, vagy gyógykezelést fedi le, számos plusz szolgáltatást tartalmaz, mint például az alapvető belgyógyászati szakvizsgálatok elvégzése, orvosi tanácsadás, diétás és természetgyógyászati tanácsadások, életmóddal és gyógyszerekkel kapcsolatos tájékoztatás és tanácsadás, szív és érrendszeri kockázatbecslés, egyénre szabott preventív szűrések, fogászati szűrések, de olyan széleskörű tájékoztatást is nyújt, melyből megismerhető a gyógyszertárak, orvosi rendelők nyitva tartása, rendelési idők, valamint betegút- és ellátásszervezés.

Az egészségbiztosítási alap járó beteg ellátás magában foglalja az ehhez kapcsolódó vizsgálatok és kezelések elvégzését belgyógyászati, nőgyógyászati, szemészet, fül- orr- gégészet, gyermekgyógyászati, bőrgyógyászati, urológiai és radiológiai szakterületeken. Az alapvető laboratóriumi vizsgálatok közé sorolható a vizelet-, széklet- és vérvizsgálat, nőgyógyászati- és citológiai, illetve prosztata laborvizsgálatok, terhesség megállapítására irányuló vizsgálatok és a különböző fertőzések kiszűrését célzó laboratóriumi vizsgálatok. A laborvizsgálatok mellett a szolgáltatás természetesen vonatkozik az alap diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére, mint például csontsűrűség vizsgálat, mammográfiás szűrés, EKG, röntgen és ultrahang vizsgálat, anyajegyvizsgálat, érfestés elvégzése, hallás- és látásvizsgálat, valamint különböző allergiatesztek elvégzése.

Mivel az egészségbiztosítás fedezete a biztosítási díj nagyságától függő, így természetesen az alapellátáson felül plusz és extra szolgáltatásokra is lehet szerződni. Az extra fedezet vonatkozhat a járó beteg ellátásra és vonatkozhat akár külön is az extra laborszolgáltatásokra. Az extra járó beteg ellátás lefedi természetesen az alapellátást, valamint kiegészítőként tartalmaz gasztroenterológiai, kardiológia, neurológia, ortopédiai, nőgyógyászati, radiológia, reumatológia, szemészeti, onkológiai, fül-, orr-, gégészeti, bőrgyógyászati, pulmonológiai, allergológiai, gyermekgyógyászati és belgyógyászati ellátást.

Azért is nagyon fontos az egészségbiztosítás megkötése, mert a szolgáltatások igen széles körűek, például az extra labor szolgáltatás kiterjed az alap laboratóriumi vizsgálatok mellett  immunológiai, hematológiai, szerológiai  vizsgálatok mellett örökletes és fertőző betegségek szűrővizsgálatára, daganatos betegségek kiszűrésére, HIV teszt készítésre, toxikológiai szűrővizsgálatokra. E mellett az extra diagnosztikai szolgáltatások igénybevételével készülhet csontsűrűség vizsgálat, allergiavizsgálat, biopszia, kontrasztanyagos belvizsgálatok és légzésfunkció vizsgálat is.

Az egészségbiztosítás megkötésekor nem csak a szakszerű és gyors ellátásra, kezelésre számíthatunk, de köthetőnk olyan módozatot is, melynek keretében biztosítják számunkra az első osztályú kórházi kezelést, a szolgáltató házi vizitet biztosít, ambuláns műtétet végez szükség esetén, de a betegszállítást is lebonyolítja. Amennyiben egészségbiztosítással rendelkezünk, igénybe vehetjük az őssejt levétel lehetőségét. Természetesen nagyon fontos kérdés, hogy mennyibe kerül egy egészségbiztosítás 2022 - 2023 évben. Ez több tényezőtől függ, így esősorban korosztályonként változó a díj, ezen kívül jelentős tényező, hogy az ügyfél a biztosítás megkötése idején hány éves, milyen foglalkozást űz, milyen az egészségi állapota, valamint a díj egy következő korcsoportba való átlépés esetén emelkedik.

Az összegbiztosítás választása esetén a következő térítésekre lehet számítani: egyszeri gyógyulási, és rehabilitációs támogatás, melynek felső értéke a kórházi napi térítés összegének 7, 14, vagy 28-szorosa lehet, legalább négy napos kórházi tartózkodás során kórházi napi térítési díjat kap az ügyfél,  valamint amennyiben olyan 1-14 éves gyermek ellátásáról van szó, akinek szülei biztosítottak, kórházi ápolás esetén évente kilencven nap időtartamra is érvényes a biztosítás. Egyszeri térítés jár szülési támogatásként, bármilyen okból bekövetkezett száz százalékos tartós munkaképesség csökkenés esetén, a krónikus betegségek közül stroke, szívinfarktus, rosszindulatú daganatos betegség, krónikus veseelégtelenség felmerülésekor, valamint csonttörésre. Műtétek után, annak súlyossága arányában emelkedő összegű műtéti térítésre szól fedezet a MABISZ 1-3 kategóriái szerint.

Hasonlóan más fajta biztosításokhoz, az egészségbiztosítás tekintetében is lehetnek kizáró okok, illetve olyan esetek, amikor a biztosító mentesül a kifizetés alól. Kizárható az az ügyféli, aki megsérti a változás bejelentési-, közlési kötelezettséget, vagy akivel szemben súlyos, szándékos gondatlanság , illetve jogellenes magatartás merül fel. A biztosítottnak tisztában kell lennie azzal, hogy az egészségbiztosítás nem egyenlő a TB nyújtotta ellátással, így a kirívóan magas költségű orvosi ellátásokat nem fedezi. Kizáró ok ezen felül, ha öngyilkossági kísérlettel összefüggő ellátásról van szó, vagy amennyiben olyan maradandó egészségkárosodásban szenved az ügyfél, mely a biztosítás megkötése előtt már fennállt, sőt olyan esetben sem,amikor a kezelendő betegség a biztosítás megkötését megelőző három évben már diagnosztizált volt. Nem terjed ki a szolgáltatás esztétikai beavatkozásokra, művesekezelésre, valamint a krónikus betegségek ellátására sem. Az egészségbiztosítás szolgáltatási körében nem szerepel szülés levezetése, meddőségi kezelés, reumatológiai kezelés, protézis műtétek elvégzése, alternatív gyógyászat, pszichiátriai gyógyítás, daganatos betegségek onkológiai kezelése, de ebben az esetben a műtét elvégzése része a szolgáltatásnak, végül nem biztosít fedezetet sporttevékenységből eredően szükségessé váló kezelésekre.

Új hírek: