biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Egyre népszerűbb az adatvédelmi felelősség biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

adatvedelmi biztositasManapság az internet korában minden megtörténhet, a hackerek támadásaitól kezdve a cyberbűnözők felbukkanásáig. Úgy lophatják el adatainkat, hogy mi észre sem vesszük mi történt velünk, csak amikor már túl késő. Ezért kell bebiztosítani magunkat ezen megkárosítások ellen az egyre népszerűbb adatvédelmi felelősség biztosítással, hogy biztonságba tudjunk minden egyes adatot. Ma már minden nagyobb vállalat, melynek hatalmas vagy nagy adatforgalma és adatbázisa van, ezen biztosítási formát alkalmazza. Az adatvédelmi felelősség biztosítás közel egy éve terjedt el és ezek a cégek már informatikai rendszerek nélkül aligha tudnának működni.

Online árajánlat kérés - Itt!

Akik nem nagyon ásták bele magukat a témába azok is rendszeresen hallhatnak cyberbűnözéssel kapcsolatos hírekről. Világunkat most már behálózza a modern technika, emberek milliói használják az internetet, ezért jött létre ez a bűnözési forma. A legtöbb tranzakció vagy információcsere is már az internet segítségével áramlik egyik helyről a másikra. Ezek a bűnözők jelentős anyagi veszteségeket és károkat okoznak azoknak a cégeknek, ahonnan ellopnak információt, pusztán azzal, hogy a weben keresztül férnek hozzá titkos és személyes adatokhoz.

Sok információ nagy kockázat. Ez jellemzi a mai világot, tehát minden vállalat, akik rengeteg adattal dolgoznak, mind ki vannak téve az adatlopásoknak és ezért kell védekezniük valamilyen formában. Ezeket az adatok valahogy biztosítani kellett, erre kiváló megoldás az adatvédelmi felelősség biztosítás. Az internetes szolgáltatók, a telemarketinges részlegek, az outsourcingal foglalkozó cégek vannak kitéve a legnagyobb rizikónak. Ez az adatvédelmi biztosítás akkor nyújt fedezetet, ha az adatokhoz illetéktelenek férnek hozzá, azaz visszaélnek vele.

Tudnunk kell, hogy egy megfelelő tűzfallal kivédhető a legtöbb támadás, de nem árt óvatosnak lennünk, hiszen szinte minden adatot ki tudnak lopni számítógépünkről ami nagy bajt okozhat. Ezért kell sűrűn újra telepíteni a számítógépet és megfelelő védelemmel ellátni, hogy ezek a támadók ne tudjanak hozzáférkőzni személyes adatainkhoz vagy más információhoz. Gyakran megkörnyékeznek alkalmazottakat, még pontosabban alkalmazottak otthoni gépét, hátha így hozzáférhetnek bizonyos céges adatokhoz is,  ezért muszáj minden egyes dolgozónak az otthoni PC-jét is rendkívüli óvatossággal kezelnie, mert sohasem tudhatja, hogy ki él vissza a személyes adataival és mire használhatja föl azt.

Nagyon sok filmet láthattunk már arról, hogy különböző csoportok összedolgozva, hogy hackelnek meg különféle objektumokat vagy személyek gépét és hogy férkőznek hozzá ezekhez az információkhoz. Mára már ez valósággá vált és bármikor érhet minket ilyen támadás. Ezért jó ez a biztosítási csomag, mert fedez minket arra az eshetőségre, ha ez megtörténik velünk és nem tudjuk megakadályozni a lopást, hisz gondoljunk bele, mekkora károkkal járhat ez nem csak erkölcsi, de anyagi szempontból is.

Érdemes szakemberekkel feltelepíttetni minden olyan programot, ami szükséges lehet ahhoz, hogy rendesen védjük számítógépünket és ne kelljen azért aggódnunk, hogy adatlopás áldozataivá válunk. Mindez főként abban az esetben történhet meg Önnel, ha nem gondoskodik a megfelelő védelemről. Ez nagyon rövid időt vesz igénybe, legtöbbször elegendőek azok a programok, amit a gép első telepítésénél felraknak. Nagyon sokféle módon verhetnek át minket ezek a bűnözők, akár segítőket is bevonva az átverésbe. Soha ne adjunk ki semmilyen információt idegeneknek interneten keresztül, mert nem tudhatjuk, mire használhatja fel azt.

Honlapunkon keresztül azonnal megtekinthető az adatvédelmi biztosítás minden fontos ismérve, cégek és magánszemélyek számára is természetesen elérhető, egyénileg összeállított konstrukcióval szerződhet bárki és amennyiben e mellé meghozza azokat a fontos informatikai intézkedéseket, melyek meggátolják az adatszivárgást, akkor ettől kezdve teljes biztonságban érezheti magát. E mellett szükséges tudni azt, hogy az adatvédelmi biztosítás megléte nem kizárólag az üzleti érdekeket szolgálja, ugyanis az Adatvédelmi Hivatal kemény bírságot szabhat ki arra vállalatra, mely nem tartja be megfelelően az adatvédelmi jogszabályokat és rendelkezéseket.