biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Elképzelhető, hogy a villanyautók zöld rendszámot kapnak

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Egyre inkább letisztulni látszik a Jedlik Ányos program lényege és annak megvalósítása. A program lényege, hogy leteszi azon szabályok és támogatási formák alapjait, melyek révén megkezdődhet az elektromobilitás hazai elterjedése.

A terv sarkalatos pontja és egy ben a leglényegesebb célkitűzés, hogy létrejöhessen az elektromos autók működéséhez szükséges infrastruktúra. A program szerint a szén-dioxid kvóták eladásából bejövő pénzből, valamint különböző uniós forrásokból lehet majd az országot lefedő töltőhálózat megvalósítását finanszírozni, de szükséges e mellett olyan jogszabályok megalkotása is, melyek az egész rendszer megvalósítását ösztönzik. Ez a támogatás magában foglalja többek között azt is, hogy a az elektromos autó elterjedésének lehetőségét az adózási szabályok egyszerűbbé tételével is támogatja a Jedlik Ányos Terv.

A program szerint az is elképzelhető, hogy a villanyautók zöld rendszámot kapnak majd, valamint a töltőállomásokon ingyen igénybe vehető parkolási lehetőség, sőt még a buszsáv használatának terve is olvasható a programban.

A terv kiemeli a közösségi közlekedés szempontjából az elektromobilitás használatának elterjedésében rejlő nagy lehetőségeket és annak fontosságát, hasznát, valamint ezen felül kitér arra is, hogy mekkora előnyt jelenthetne a közösségi közlekedés mellett felmerülő kiegészítő szolgáltatások tekintetében is. Eszerint felveti az elektromos bérautó rendszer kialakításának támogatását, de akár az autóbuszok elektromos változatának gyártási lehetőségét is.

Pokorni Zoltán polgármester részére át is adták az első elektromos autót, egy Nissan Leafetet, melyet a XII. kerületi Önkormányzat városüzemeltetésében fognak használni. Persze az autó még nem került sorozatgyártásba, de remélhetőleg a mintadarab beválik és a Jedlik Ányos Terv maradéktalanul megvalósulhat a közeli jövőben.