biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Első kötelező biztosítás - Kötelező kötés első autóra

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

elso kotelezo biztositasAmennyiben Ön most vásárolta meg élete első autóját, legyen az új vagy akár használt gépkocsi, oldalunkra belépve ellátjuk az összes fontos információval a kötelező biztosítás megkötését illetően is. Az első fontos tudnivaló, hogy ez a fajta biztosítás minden gépjármű tulajdonos, vagy üzembentartó részére kötelezően megkötendő, hiszen ennek hiányában nem lehet a közúti közlekedésben részt venni.

A kötelező kötés első autóra nem bonyolult, csak be kell tartani a szabályokat és tőlünk mindezeket egyszerűen meg lehet tudni, e mellett természetesen vállaljuk azt is, hogy elintézzük a szerződés megkötését.


Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Első kötelező biztosítás esetén fontos tisztában lenni azzal, hogy ezt a módozatot az autó tulajdonosa, vagy ha nem egy azon személy üzemelteti, akkor az üzembentartó kötheti meg. A biztosítás lényege, hogy ha netán kárt okozunk a jármű használata közben más autósnak, akkor a keletkező kár összegét nem a saját zsebünkből kell kifizetni, mert hiszen erre nyújt fedezetet a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás.

A kötelező kötés első autóra mindjárt az adásvételi szerződés aláírása után meg kell történjen, így lehet az okmányirodában elindítani a folyamatot, hogy a jármű a nevünkre kerüljön. Azzal is érdemes képben lenni, hogy a ennek a biztosításnak a megkötése nem csak az ügyfélre nézve elvárás, hanem a biztosítók részéről is kötelező megkötni, nem küldhetnek el egyetlen ügyfelet sem, bármelyik társaságot választja. Itt tehát másképp működik a dolog, mint tegyük fel egy életbiztosítás esetében, amikor is a biztosítónak jogában áll az ügyfelet elutasítani, döntését megindokolva.

Bármelyik véget választjuk, nem szabad azt elfelejteni, hogy a fedezet vállalás, illetve a kockázatviselés limitált, vagyis felső határa megszabott minden alkalommal, mégpedig úgy, hogy a dologi károk esetén a maximális limit ötszázezer forint, azon károkra vonatkozóan pedig, melyek személyi sérülésekkel jártak egymillió kétszázötvenezer forint.

Legjobban akkor teszi mindenki, hogyha ég a vételár kifizetése előtt oldalunkon alaposan körbenéz, itt olyan fontos információkhoz juthat az első kötelező biztosítás megkötése előtt, melyekkel előnyre tehet szert. Többek között kevesen gondolnak arra, hogy ha szalonban, kereskedésben vesznek autót, akkor ezeken a helyeken általában mindjárt felajánlják, hogy azonnal ott megköthető a kötelező biztosítás. Ez viszont nem mindig a legkedvezőbb megoldást jelenti, mert gondoljon bele, ilyenkor nincs választási lehetősége, hisz nem ismeri más biztosítók ajánlatait. Akkor azonban, ha vétel előtt megtekinti nálunk a kötelező biztosítási árakat összefoglaló egyszerű táblázatot, lépéselőnybe kerülhet, ugyanis ebben a helyzetben megteheti hogy kényelmesen, nyugodt körülmények között nem csak végignézi az aktuális naprakész díjakat, de ezen felül részletes leírást is talál nálunk az egyes biztosítók szolgáltatásának tartalmáról.

Ami még ennél is kedvezőbb ajánlat tőlünk, arra is lehetőséget biztosítunk, hogy megkösse kötelező biztosítását első autóra még az előtt, mielőtt elhozná azt a kereskedőtől. Ebben az esetben elég, hogyha megtörtént a konstrukció kiválasztása, és e mellett lehetőség szerint megadja nekünk a rendszámot, ez elég ahhoz, hogy előzetes kötvényt kaphasson és így már az első hazafelé vezető úton is rendelkezik biztosítással. Amikor már ismert a jármű többi adata (alvázszám, motorszám), akkor azt elénk meg lehet pótlólag adni és szerződése azonnal véglegesítésre kerül.

Remélve, hogy elfogadja segítségünket és megfogadja tanácsunkat, nem kell más az első kötelező biztosítás megkötésnek elindításához, mint felénk egy írásos alkuszi megbízást küldeni és ennek birtokában a szerződéskötés minden egyes mozzanatában segítünk, ez pedig Önnek a biztosítási díjon felül semmibe sem fog kerülni. Ezekben a helyzetekben arról is tájékoztatjuk, hogy már a kötelező kötés első autóra is lehet kedvező, hisz már ez alkalommal is figyelembe vehetők különféle kedvezmények, mint a szerződő ügyfél kora, neme, állandó lakhelye Budapest, vagy vidéki város), sőt arra is fogjuk már előzetesen figyelmeztetni, hogy jól járhat, amennyiben vállalja az éves egyszeri díjfizetést, méghozzá netán internetes banki fizetéssel. Ami még rengeteget számíthat már az első autóra való kötelező biztosítás kötésekor, hogy mennyire jól sikerül például megválasztani az alapbiztosításhoz rendelhető kiegészítőket, hiszen ha a csomag összetételét sikerül jól alakítani, akkor nem pusztán megfelelő díjat fog fizetni, de abban a tudatban használhatja autóját, hogy megfelelően széles körű fedezettel rendelkezik, hisz a biztosító kockázatvállalása a lehető legnagyobb mértékben vonatkozik a gyakorta előforduló káreseményekre, melyek a kötelező biztosítási szerződések körében előfordulásnak.