biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Érdemes minden motorra és robogóra cascót kötni, mert a tolvajok nem válogatnak!

Kérjük értékeljen minket...
3.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Érdekes jelenség ütette fel fejét, ami igen érdekes lehet a motorosok, robogósok számára. Érdemes minden motorra és robogóra is cascót kötni, mert a tolvajok nem válogatnak! A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy tavaszi-nyári időszak alatt több száz darabot lopnak el ezekből a járművekből, ráadásul semmi szisztémát nem lehet felfedezni a lopásokban. Ezeknek a robogóknak, motoroknak a legnagyobb része egyáltalán nem kerül meg, ami önmagában is nagy veszteség, hát még akkor, hogyha a járművet valaki hitelre vette és akár használja, akár nem, azt bizony ki kell fizetni.

Online árajánlat kérés - itt!

Érdemes elgondolkodni azon, hogy még egy olcsóbb kis robogóra is kössünk cascót, hiszen ezek sem maradnak ki a szórásból és ennek eltűnése ugyan olyan kárt jelent a tulajdonosnak, mint amikor egy méregdrága nagy és jó márkájú motort lopnak el. Azokat a járműveket, amelyek rendszámmal el vannak látva, leggyakrabban egészen biztos, hogy külföldi országba viszik, és ott értékesítik akár egészben, akár alkatrészként. A kisebb robogókat sem véletlenül lopják, hiszen ezeknek többnyire nincs rendszámuk, nem lehet olyan könnyen rájuk bukkanni, ezért eladni sem okozhat különösebb nehézséget. A legfőbb ok talán, amivel magyarázható e jelenség, hogy a folyamatosan még mindig emelkedő üzemanyagárak miatt lopják az olcsón üzemben tartható kismotorokat, robogókat.

Sajnos a motorosok nagy százaléka még ma sem tartja eléggé fontosnak, hogy cascót kössön, főleg, ha az a kisebb értékű kategóriába tartozik. Pedig, ha körülnézünk a biztosítási piacon, remek módozatokkal lehet találkozni, mint például a motoros casco, amit megköthetünk csak a motoros szezonra, nem kell egész éven át fizetni. Manapság már olyan minimális összegért lehet casco szerződést kötni, ami mindenképp megéri, hiszen ha nem vagyunk biztosítva, akkor sem lopás, sem egy totálkár esetén semmiféle fedezettel nem rendelkezünk. Akinek pedig van motoros cascója, az egy ilyen sajnálatos eset során hozzájuthat egy olyan kártérítési összeghez, amiből akár egy kisebb értékű új motort, robogót vehet, vagy pedig a rosszabbik esetet nézve, ha a motoron hitel van, azt vissza tudja fizetni.

A legtöbb motoros abban a hitben van, hogy egy minden szempontból megfelelő motoros cascót nem lehet találni havi tíz – tizenötezer forint alatt, pedig ez egyáltalán nem így van. A piacon szinte már minden járműbiztosítással foglalkozó társaság kínál ilyen konstrukciót, nagy a verseny, ezért ugyan olyan jó módozatokat lehet találni, mint az autók esetén. Már éves 50 ezer forint körüli összegből ki lehet jönni egy motorcascóval, és ebbe már a téli 2-3 ezer forintos fenntartási díj is benne van. Ráadásul a választható konstrukciók szinte mindegyike olyannyira széles körű, hogy nem csak az utcán parkoló, de a zárható garázsból történő lopás, vagy bármely elemi kár miatti megsemmisülés esetében a biztosítók többnyire a motor, robogó aktuális értékét térítik meg teljes egészében.