biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Eredetiségvizsgálat érvényessége - Meddig érvényes?

Kérjük értékeljen minket...
4.90 of 5 - 31 votes
Thank you for rating this article.

Használt gépjármű vásárlás esetén szükséges az eredetvizsgálat, mivel az átíráshoz valamint a forgalomba helyezéshez egyaránt elengedhetetlen. Ennek a célja, hogy a jármű egyedi azonosítóját ellenőrizzék, mivel olyan is előfordul, hogy időközben az alvázszám illetve a motorszám is változik. Ezzel a bűncselekményeken átesett járműveket lehet kiszűrni.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

60 napig érvényes egy fel nem használt eredetiségvizsga. Minden tulajdonos váltáskor újat kell készíteni, még abban az esetben is, ha csak 2 hónapig volt az autó nálunk. A szabályozásnak megfelelően a járművek tulajdonjog változásának bejelentésére 15 nap áll rendelkezésre.

Az eredetiségvizsgálat díja jelenleg 17.000 Ft valamint 20.000 Ft között van. Az ár függ attól, hogy hány köbcentiméteres az autó, jármű stb. Adásvételkor általában megegyezés kérdése, hogy ki fizeti az eredetiségvizsgálat díját, adott esetben vagy az eladó vagy a vevő. Ezt a kérdést célszerű az áralku során megbeszélni.

Az eredetiségvizsgálat általánosságban kb. 30 - 40 perc alatt készül el, ám ezzel szemben, néhány esetben ettől eltérően, több vagy akár kevesebb idő szükséges az azonosítók vizsgálatához.