biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Érvényes a kötelező biztosításom?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Nagyon fontos tényező a közúti közlekedésben a kötelező felelősség biztosítás, illetve annak érvényessége. Nem, csak azért mert egy esetleges rendőri intézkedéskor büntetés lehet a vége, hanem azért mert érvényes kötelező biztosítás nélküli balesetnél amennyiben a felelősség megállapítható úgy az okozott kárt zsebből kell kifizetni. Érdemes tehát minden apró tényezőre nagy figyelmet fordítani. Érvényes a kötelező biztosításom?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A közúti közlekedést szabályozó törvény kimondja, hogy a közlekedésben részt vevő gépjárművek üzembentartóinak érvényes kötelező biztosítással kell rendelkezniük. Fontos ebben, hogy érvényes legyen. Nagyon sok esetben előfordul, hogy adminisztrációs hiba miatt valami nem úgy működik minden díjfizetés ellenére, sem ahogy kellene. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy minden adatot alaposan le kell ellenőrizni a szerződés megkötésekor, és a kötvény kézhez vételekor is. Az adminisztrációs hibázás lehetősége mind a két fél esetében előfordulhat.

Fontos, hogy a kézhez kapott kötvényen szereplő személyes adatok, mint a név, születési adatok, és a lakcím, valamint a gépjármű legfontosabb adatai mint rendszám, motorszám stimmeljenek. Amennyiben ezek az adatok rendben vannak, és a díjfizetés is folyamatos akkor nincs mitől tartania, még akkor sem, ha véletlenül kárt okoz.

Érdemes a kötelező biztosítást online módon megkötni, az oldalunkon megtalálható kötelező biztosítás kalkulátor segítségével. Több szempontból fontos ez, hiszen ezzel a lehetőséggel gyakorlatilag a legkedvezőbb szerződést kötheti meg, míg az ajánlat elküldése előtt pontosan tudja az adatokat ellenőrizni, amivel ki tudja zárni az adminisztrációs hibát. Ne felejtse, hogy ezzel még nem ért véget a teendője, hiszen a postai úton megkapott biztosítási kötvényen is ellenőriznie kell az adatok pontosságát. Amennyiben eltérést tapasztal azt a lehető leghamarabb jelezze a biztosítónak, vagy alkuszának írásban, úgy hogy a tévedést igazoló okirat másolatát is hozzátűzi.