biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Forgalmi és rendszám nélküli autó forgalomba helyezése

Kérjük értékeljen minket...
4.88 of 5 - 127 votes
Thank you for rating this article.

Forgalmi és rendszám nélküli autó ( azaz 0 km-es jármű ) forgalomba helyezése előtt legelső lépésként meg kell kötni a kgfb szerződést. Ezt a legrövidebb úton úgy lehet megtenni, hogy felkeresi honlapunkat, ahol a kalkulátor használatával azonnal az összes vezető kötelező biztosító ajánlatát megtalálja, azokat összevetheti a díj szempontjából és máris választhat. Amint sikerült rátalálni a legkedvezőbb konstrukcióra, csak egy alkuszi megbízást szükséges részünkre adni és mi minden adminisztrációt lebonyolítunk Ön helyett.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A forgalmi és rendszám nélküli autó
forgalomba helyezése már meg is kezdődhet, ha meg van a kötelező biztosítás, mert a szerződés birtokában fel lehet keresni a járási hivatalt és elindítani a forgalomba helyezést. Az ide vonatkozó rendelkezések előírják, hogy egy adott gépjárművet csakis forgalomba helyezést követően lehet a közlekedésben használni, márpedig az új forgalmit és rendszámot csak ezen eljárás végén lehet átvenni. A forgalomba helyezéshez szükséges még a NAV által kiadott regisztrációs adóigazolás, valamint a tulajdonjog megszerzésének igazolása – az adásvételi szerződés -. Használt autó magyarországi forgalomba helyezése esetén pedig még ezeken felül igazolni kell a műszaki alkalmasságot is és itt szükség lesz a forgalmi engedélyre is és a törzskönyvre.

A forgalmi és rendszám nélküli autó forgalomba helyezése szükségessé válhat akkor, amikor új autó első forgalomba állításáról van szó, ilyenkor az alábbi költségekkel kell számolni:

Törzskönyv:6.000, – Ft
Rendszámtábla: 8.500.- Ft / pr, vagy 5.500.- Ft / db
Forgalmi engedély: 6.000, – Ft
Érvényesítő címke díja: 585, – Ft
Illeték: kW alapján.

A másik eset, amikor magyarországi forgalmi és rendszám nélküli használt gépjármű forgalomba helyezéséről van szó, ebben az esetben a költségek a következők:

A forgalmi engedély illetéke: 6.000,- Ft
A törzskönyv illetéke: 6.000,- Ft
1 pár rendszámtábla költsége: 8.500,- Ft
Az érvényesítő címke díja: 585,- Ft

Külföldről behozott használt járművek itthoni forgalomba helyezésekor a származási, illetve behozatali helytől függően az alábbi költségekre kell számítani:

A gépjármű adatainak ellenőrzésére vonatkozó hatósági eljárás díj: 10.900, – Ft
„E” rendszám esetén 1 pár rendszámtábla költsége: 13.000, – Ft
Érvényesítő címke díja: 585, – Ft
Ideiglenes forgalomban-tartási engedély díja: 3.500, – Ft

Gépjárművek adásvételekor minden esetben végeztetni kell eredetiségvizsgálatot. Mert ennek hiányában a hivatal nem végzi el az átírást. Épp ezért a forgalmi és rendszám nélküli autó forgalomba helyezése esetén az eredetiségvizsgálat díjával is számolni kell.