biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Gépjármű tulajdonosváltozás bejelentése - Mi a teendő?

Kérjük értékeljen minket...
4.63 of 5 - 38 votes
Thank you for rating this article.

Amikor új autóról van szó és át akarjuk íratni azt, akkor az új tulajdonosnak mindenképpen vagyonszerzési illetéket kell fizetnie. A gépjármű átírás ugyanúgy fog zajlani ez után is, mint az előző évben ezért nem kell aggódnunk a hatalmas változtatások miatt. A kifizetendő illetéknek a nagyságát az autó kora és teljesítménye fogja meghatározni. A gépjárműátírás előtt mindenképpen meg kell kötnie a kötelező biztosítást, mert kötelező biztosítás nélkül elég nagy gondba kerülhet ugyanis úgy kimenni a forgalomba elég nagy felelőtlenség.


Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A gépjármű tulajdonos
váltás bejelentése tehát rögtön kezdődhet ezzel az ügyintézéssel, weboldalunkon könnyen megkötheti a biztosítást, egy kattintással bárhonnan, ahol van internet hozzáférés. A gépjárműátírásnak 15 napon belül kell megtörténnie. Minden félnek be kell, azaz érdemes betartani a határidőt, mert nagyon súlyos büntetést vonhat maga után a határidő be nem tartása, amiből elég rosszul jöhet ki anyagilag. Az összeg akár százezer forintra is felugorhat. A gépjármű átírásnak a kötelező felelősség biztosítás megkötésével kell elkezdődnie, mindenképpen gondoljunk erre, mielőtt még elhatározzunk magunkat a gépkocsi sorsával kapcsolatban.

Az új gépjárművel se lehet bemenni a forgalomba, hogy ha nincs rá biztosítás kötve, ha ezt megtesszük itt is igen csak nagy bírság elé nézhetünk. Éppen ezért érdemes mindenre odafigyelni és minden olyan biztosítást megkötni, ami szükségelhet a közlekedéshez. Ha használt autót vásárolunk, akkor is mindenképpen érdemes megkötni a kötelező biztosítást. Ha megkötöttük a kötelezőt és átesett a kocsi az eredetiségvizsgálaton, akkor az okmányirodában mehetünk is intézni az átírást, a gépjármű tulajdonosváltozás bejelentést.

Hogy ha családon belül írjuk át a gépjárművet, akkor is ez alapján kell eljárnunk, mert ilyenkor is büntetést kaphatunk. Tehát mindenképpen ugyan úgy kell átírnunk a gépkocsit, ahogyan azt egy idegennel tennénk. Mindenképpen térjen még vissza oldalunkra, hogy több információhoz jusson azzal kapcsolatban, ami érdekli önt.