Gépjármű tulajdonosváltozás bejelentése - Mi a teendő?

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Kérjük értékeljen minket...
5/5 - 2 szavazat
Thank you for rating this article.

Amikor új autóról van szó és át akarjuk íratni azt, akkor az új tulajdonosnak mindenképpen vagyonszerzési illetéket kell fizetnie. A gépjármű átírás ugyanúgy fog zajlani ez után is, mint az előző évben ezért nem kell aggódnunk a hatalmas változtatások miatt. A kifizetendő illetéknek a nagyságát az autó kora és teljesítménye fogja meghatározni. A gépjárműátírás előtt mindenképpen meg kell kötnie a kötelező biztosítást, mert kötelező biztosítás nélkül elég nagy gondba kerülhet ugyanis úgy kimenni a forgalomba elég nagy felelőtlenség.

A gépjármű tulajdonos váltás bejelentése tehát rögtön kezdődhet ezzel az ügyintézéssel, weboldalunkon könnyen megkötheti a biztosítást, egy kattintással bárhonnan, ahol van internet hozzáférés. A gépjárműátírásnak 15 napon belül kell megtörténnie. Minden félnek be kell, azaz érdemes betartani a határidőt, mert nagyon súlyos büntetést vonhat maga után a határidő be nem tartása, amiből elég rosszul jöhet ki anyagilag. Az összeg akár százezer forintra is felugorhat. A gépjármű átírásnak a kötelező felelősség biztosítás megkötésével kell elkezdődnie, mindenképpen gondoljunk erre, mielőtt még elhatározzunk magunkat a gépkocsi sorsával kapcsolatban.

Az új gépjárművel se lehet bemenni a forgalomba, hogy ha nincs rá biztosítás kötve, ha ezt megtesszük itt is igen csak nagy bírság elé nézhetünk. Éppen ezért érdemes mindenre odafigyelni és minden olyan biztosítást megkötni, ami szükségelhet a közlekedéshez. Ha használt autót vásárolunk, akkor is mindenképpen érdemes megkötni a kötelező biztosítást. Ha megkötöttük a kötelezőt és átesett a kocsi az eredetiségvizsgálaton, akkor az okmányirodában mehetünk is intézni az átírást, a gépjármű tulajdonosváltozás bejelentést.

Hogy ha családon belül írjuk át a gépjárművet, akkor is ez alapján kell eljárnunk, mert ilyenkor is büntetést kaphatunk. Tehát mindenképpen ugyan úgy kell átírnunk a gépkocsit, ahogyan azt egy idegennel tennénk. Mindenképpen térjen még vissza oldalunkra, hogy több információhoz jusson azzal kapcsolatban, ami érdekli önt.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860